Team Forssan seutu: Yrittäjät ja kuntapäättäjät verkostoituivat vesillä

Forssan seudun yrittäjäristeilyllä viihdyttiin yhdessä ja puhuttiin asiaa rakentavasti. Tahtotilaa löytyi tuleviin työpajoihin ja toimenpidesuosituksiin asti.

Yhteistyöristeilyllä tammikuun lopulla kohtasi yli 80 Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän yrittäjää, luottamushenkilöä, kuntien johtavaa viranhaltijaa ja Forssan Yrityskehityksen väkeä.

Forssan Yrittäjien puheenjohtaja Teemu Kajavan mielestä kohtaamisessa löytyi välitön tunnelma ja avoin keskusteluilmapiiri. Kritiikkiäkään ei väistetty rakentavassa keskustelussa, mutta yhteinen päämäärä seudun elinvoiman ja yrittäjyyden edistämisessä oli kaikilla tasan sama.

Risteilyn suunnittelutiimi pitää lähiaikoina työpajan käytyjen keskustelujen pohjalta. Tiedotustilaisuus tulevista toimenpidesuosituksista järjestetään 21.2 klo 13–15.
– Valmistelemme selkeän analyysin ja sitten selvät toimenpiteet kirjattuna toimenpideohjelmaan. Toivomme, että seutukunnan kilpailukykyä edistäviä hankkeita tulee esille ja toteutukseen, Kajava sanoo.

Työpajakeskusteluissa käsiteltiin useita tärkeitä yhteistyön ja kehittämisen kohteita. Oppilaitos- ja koulutusohjelmakeskusteluissa olivat mukana myös HAMKin rehtori sekä vararehtori.

Kaavoitus- ja rakentamiskeskustelussa virisi ajatuksia, olisiko markkinoinnissa kokonainen seutukunta vetovoimaisempi kuin kuntakohtaiset toimenpiteet. Tätä puheenaihetta viitoitti keskustelu siitä, voitaisiinko seutukunnalle luoda yhteinen elinkeinostrategia. Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen kannusti seudullisen elinkeinostrategian laadintaan korostaen osaamisen sekä oppilaitosten merkitystä ja yhteistyötä.

OP-ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskanen arvioi, että kustannusten karkaamisesta ja inflaatiosta huolimatta on nähtävissä valoakin putken päässä. Työmarkkinat ovat vahvat, patoutunutta kysyntää löytyy ja tuotantoketjuissa ongelmat alkavat hellittää.

Forssan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Jaana Rautanen ja Forssan Yrittäjien Teemu Kajava peräänkuuluttavat nyt yhteistyötä.

– Jokaisen pitäisi puhua itselleen ja muille hyvää seutukunnasta, muistuttavat puheenjohtajat.

Team Forssan seutu -risteilyllä oli mukana monialainen läpileikkaus koko seudun yrittäjäväestä. Risteilyn järjestivät Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän yrittäjäjärjestöt, Forssan Seudun Yrittäjänaiset, Forssan Seudun Käsityö- ja Teollisuusyhdistys, Forssan Yrityskehitys ja MTK Lounais-Häme.