Suomen Yrittäjien jäsenet saavat jatkossa alennusta Teboil-myymälöistä. Kuva: Getty Images
3.5.2022 klo 08:31
Uutinen

Teboil-kauppiaat ja Yrittäjät yhteistyöhön – ”Meidän liiketoimintaamme ei ole bensan myynti”

Teboil-kauppiaat ry ja Suomen Yrittäjät ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Teboil Siilinhovin yrittäjä toivoo, että yhä useampi suomalainen ymmärtää eron bensamyynnin ja myymälätoiminnan välillä.

Suomen Yrittäjien jäsenet saavat jatkossa alennusta Teboil-kauppiaat ry:n jäsenyritysten myymälä- ja kahviotuotteista. Nyt julkistettu alennus on 20 prosenttia ja koskee normaalihintaisia sisäkaupan tuotteita ja lounasta. Teboil-kauppiaat ry edustaa valtaosaa Suomen Teboil-huoltamoyrittäjistä.

– Teboil-yrittäjät ja heidän työntekijänsä ovat kärsineet paljon Putinin sotapolitiikasta. Tällä kumppanuudella haluamme osoittaa heille tukea ja kannustaa käyttämään Teboil-asemilla niitä palveluita, jotka ovat yrittäjien omaa liiketoimintaa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

”Paikalliset asiakkaat ymmärtävät”

Siilinjärvellä Teboil Siilinhovin myymäläpalveluita, ravintolaa ja autopesulaa pyörittävä Janne Hämäläinen on viime aikoina huomannut, että asiakkaat jakaantuvat kahteen leiriin.

– Meidän liiketoimintaamme ei ole bensiinin myynti vaan huoltamon sisätiloissa sijaitseva toiminta, joka käsittää muun muassa lounaat ja vitriinimyynnin kuten sämpylät. Paikalliset asiakkaat ymmärtävät, että olemme yrittäjiä ja teemme töitä asiakkaita ja työntekijöitämme varten. Moottoritiellä ohi ajavat autoilijat sen sijaan eivät välttämättä tätä ymmärrä vaan painavat kaasua meidän kohdalla, Hämäläinen sanoo.

Etenkin Ukrainan sodan alkuvaiheessa Hämäläisen liiketoiminnassa näkyi se, että Teboilit haluttiin kiertää kaukaa tietämättä tarkalleen, millaista toimintaa paikalliset huoltamoyrittäjät harjoittavat.

– Tottakai se on vaikuttanut liiketoimintaan. Ennen ihmiset kävivät tankkaamassa ja sen jälkeen ostamassa jotain myymälästämme. Nyt sellaista myyntiä on vähän.

Hämäläisen mukaan isoimpia kärsijöitä ovat olleet ne Teboil-kauppiaat, joiden myymälä sijaitsee isojen valtateiden varrella.

– Pienemmillä paikallisasemilla boikotointi ei ole näkynyt yhtä paljon. Paikalliset asukkaat tuntevat yrittäjät ja tietävät, että he ovat yrittäjiä siinä missä esimerkiksi K-kauppiaat.

”Olemme yrittäjiä siinä missä muutkin”

Huoltamoyrittäjänä 13 vuoden ajan toiminut Hämäläinen on tyytyväinen nyt julkistettuun yhteistyöhön Suomen Yrittäjien kanssa.

– Uskomme siihen, että SY:n tehtävänä on tukea yrittäjiä. Toivon, että tämä yhteistyö auttaa yrittäjiä ja saamme selvän signaali asiakkaille ja muillekin siitä, että olemme suomalaisia yrittäjiä siinä missä muutkin ja käytämme rahat paikallisesti.

Tuore jäsenetu ei koske Oy Teboil Ab:n hallinnoimia öljy- ja energiatuotteita kuten polttoaineita, polttoöljyjä, voiteluaineita ja nestekaasua.

Aikaisemmin Suomen Yrittäjillä oli sopimus Oy Teboil Ab:n kanssa.Yhteistyö päättyi yhtiön venäläisen omistajataustan takia helmikuussa 2022. Silloin jäsenyrittäjät saivat alennusta polttoaineista, öljyistä ja autopesuista.

Pauli Reinikainen