23.1.2017 klo 15:44
Uutinen

Teresa ja Eemeli perustivat yritykset 13-vuotiaina

Oululainen Teresa Myllylä ja Ruovedellä asuva Eemeli Hursti ryhtyivät yrittäjiksi koululaisina. Teresa perusti Marsumarketin ja Eemeli metsäalan yrityksen.

Yläasteen seitsemättä luokkaa käyvä Teresa kyllästyi siihen, että ei löytänyt kaupoista marsuilleen ruokia ja tarvikkeita – niinpä hän perusti isänsä avustuksella oman yrityksen puolisen vuotta sitten.

Ensimmäiset tuotteet on jo myyty loppuun. Yritystoiminnan tuloilla Teresa aikoo ostaa kannettavan tietokoneen ja loput hän laittaa säästöön.

Teresa tilaa tuotteet ulkomailta. Kielitaitokin karttuu siinä samalla. Teresa satsaa laatuun ja luonnonmukaisuuteen, esimerkiksi keinotekoisia väriaineita hän välttää.

Markkinoinnissa Teresa käyttää sosiaalista mediaa, tuotteita voi ostaa Marsumarketin Facebook-sivuilta ja Instagramista.

Nuorella yrittäjällä on haaveena laajentaa toimintaa omaan kivijalkamyymälään ja muidenkin pieneläinten kuten koirien ja kissojen tarvikkeisiin.

Eemeli Hursti puolestaan perusti metsurinhommia ja metsänhoitotöitä tekevän yrityksensä 13-vuotissyntymäpäivänään. Moottorisahan käytön hän oppi vaariltaan jo 8-vuotiaana. Eemelin Metsäpalvelut valittiin vuonna 2014 vuoden 4H-yritykseksi.

Nyt jo 19-vuotias Eemeli aloitti yrityksensä toimittamalla polttopuita ja tekemällä ulkotöitä, nykyään hän tekee muun muassa taimikon hoitoa ja pihapuiden kaatoa.

– Saa olla itte ittensä pomo, se on se kaikkein paras. Kun menee umpimettään, eikä siellä ole ketään muuta kuin parhaimmillaan työkaveri, siellä on mettän omassa rauhassa. Toinen asia mikä mettssä on komeinta on maisemakonttori, Eemeli Hursti totesi Ylen haastattelussa.

toimitus@yrittajat.fi

Lähteet: Iltalehti, Maaseudun Tulevaisuus, Yle