Sähköinen tilinpäätös
Kuva: Getty Images
13.9.2022 klo 07:59
Uutinen

Tiesitkö tämän? Pian tilinpäätöksen ilmoittaminen sähköpostilla ei enää onnistu

Yritys voi ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin sähköisesti YTJ-palvelussa. Ilmoituksia sähköpostilla otetaan vastaan vuoden loppuun asti.

Kaupparekisteri ei ota tilinpäätöksiä vastaan sähköpostitse enää tämän vuoden jälkeen. YTJ-palvelussa tilinpäätöksen voi ilmoittaa sähköisesti kirjautumalla suomalaisella henkilötunnuksella ja lisäksi joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti).

Tilinpäätösilmoituksen voi YTJ-palvelussa allekirjoittaa osakeyhtiön tai osuuskunnan hallituksen jäsen tai puheenjohtaja tai toimitusjohtaja, avoimen yhtiön yhtiömies, kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies tai yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimiyrittäjä).

Patentti- ja rekisterihallitus muistuttaa, että asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiöiden ei tarvitse ilmoittaa tilinpäätöstä kaupparekisteriin. Yksityisen elinkeinonharjoittajan ei yleensä tarvitse ilmoittaa tilinpäätöstään kaupparekisteriin.

Yrityksen kirjanpitäjä voi tehdä tilinpäätösilmoituksen ilman valtuutusta valmiiksi ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen.

Valtuutus ei onnistu Suomi.fi -palvelussa

Yritys voi valtuuttaa ulkopuolisen henkilön tekemään ja allekirjoittamaan ilmoituksia yrityksen puolesta YTJ-palvelussa. Valtuutus annetaan YTJ-palvelussa. Suomi.fi-valtuuspalvelussa ei sen sijaan voi antaa valtuutusta.

Valtuutuksen voi antaa vain henkilölle. Tämän jälkeen kyseinen valtuutettu henkilö voi allekirjoittaa yrityksen kaikki kaupparekisteri-ilmoitukset. Yritys ei siis voi valtuuttaa esimerkiksi kirjanpitäjää allekirjoittamaan ainoastaan tilinpäätösilmoituksia kaupparekisteriin. Valtuuttajalla täytyy olla oikeus allekirjoittaa yrityksen kaupparekisteri-ilmoituksia.

Toimitus
Toimitus