3.11.2017 klo 10:46
Uutinen

Tuore professori odottaa yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa

Annika Tidström aloittaa Vaasan yliopiston yrittäjyyden professorina marraskuun alussa. Professori on toiminut myös kouluttajana ja konsulttina.

Kauppatieteiden tohtori Annika Tidström on nimitetty Vaasan yliopiston liiketaloustieteen, erityisesti yrittäjyyden professoriksi.

Tutkimuspainotteinen professuuri on osa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen Epanet-tutkimusverkostoa. Tidström tuleekin työskentelemään Seinäjoen yliopistokeskuksessa.

Tidström on tähän tutkinut etenkin yritysten samanaikaista kilpailua ja yhteistyötä yritysverkostoissa, yritysverkostojen jännitteitä sekä strategian käytänteitä.

– Yrittäjyyden professuurin erikoisala on pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukyky ja liiketoiminnan kehittäminen. Verkostotutkimukseni sopii tähän hyvin, koska pieni yritys ei pärjää yksin. Yrityksen pitää tehdä yhteistyötä, mutta myös kilpailla muiden kanssa. Yrityksen pitää myös miettiä strategiaa, eli mitä kannattaa tehdä ja mitä tehdä, jos tulee ongelmia ja jännitteitä, Tidström sanoo.

Professori on toiminut myös kouluttajana ja konsulttina

Tidström odottaa uutta tehtäväänsä innostuneesti.

– Haluan tutustua uusiin yrityksiin ja oppia uutta, sekä jakaa professorina tietoa ja omaa osaamistani. Professorin tehtävään kuuluu yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja yhteistyö elinkeinoelämän kanssa. Nautin siitä, että saan puhua seminaareissa ja luennoilla, Tidström paljastaa.

Turun saaristosta Paraisilta kotoisin oleva Tidström on tutkijanuransa ohella toiminut myös kouluttajana, konsulttina sekä puhujana aihepiirien liittyessä konfliktien johtamiseen, muutosjohtamiseen ja strategiakäytänteisiin. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Wärtsilän, LähiTapiola Pohjanmaan, Vaasan kaupungin ja ruotsalaisen vaatevalmistaja Odd Mollyn kanssa.

Lisäksi Suomen Ekonomit on palkinnut hänet opetuspalkinnolla.

Tidström puhuu Vaasan yliopiston järjestämällä Minä ja tiede -yleisöluennolla Seinäjoen kirjaston Jaaksi-salissa 13. marraskuuta klo 18. aiheena on ”Samanaikainen kilpailu ja yhteistyö – mahdollisuudet ja haasteet”.

Yrittäjyyden professuuri on määräaikainen ja jatkuu vuoden 2021 loppuun. Professuurin rahoittajia ovat Vaasan yliopiston lisäksi muun muassa Etelä-Pohjanmaan yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Ilkka-Yhtymä ja Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä.

Hän on väitellyt kauppatieteiden tohtoriksi Hankenilla vuonna 2006. Tidström on teollisten verkostojen ja liiketoimintasuhteiden dosentti Åbo Akademissa.

Kuva: Riikka Kalmi

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi