Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Tuomas Koivisto, Finvoicer Group Oy
28.5.2024 klo 13:18
Uutinen

TY: Vuoden nuori yrittäjä -palkinto Finvoicer Group Oy:n Tuomas Koivistolle 

Turun Yrittäjien hallitus on valinnut vuoden nuoreksi yrittäjäksi Tuomas Koiviston, joka on kesäkuussa 2023 Lemonsoft-konserniin liittyneen Finvoicer Group Oy:n toimitusjohtaja. Vuonna 2009 perustettu pieni perintätoimisto lähti nousuun, kun Tuomas hyppäsi finanssialalta yrittäjyyteen vuonna 2014. 

Kolme henkilöä työllistävän pienen yrityksen koodaamat ohjelmistot kehittyivät vuoden 2014 aikana. Myös yrityksessä laaditut selkeät tulevaisuuden suunnitelmat rohkaisivat 26-vuotiaan Koiviston ostamaan yrityksen osakkeita ja siirtymään työntekijästä yrittäjäksi. 

–  Ajauduin pienen perintätoimiston myyntitehtäviin ajatuksena, että se olisi vain väliaikaista, mutta toisin kävi. Silloinen toimitusjohtaja lähti uusiin haasteisiin ja nuoruuden rohkeus ajoi hakemaan lainaa sekä osakkuuteen 26-vuotiaana, Tuomas muistelee ja jatkaa, että tunnetuksi tuleminen ja nousu nollasta on ollut vaikeaa.  

–  Verkoston luominen ja jalkaduuni oli valtava tuolloin ja sitä tehdään edelleen, mutta se on muovautunut erilaisemmaksi. 

Kannattavaa kasvua orgaanisesti ja yritysostojen avulla 

Konserni jatkaa kasvuaan sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Yritysten yhdistämisessä Tuomas korostaa erityisesti avoimen keskustelun merkitystä. 

– Orgaaninen kasvu ilman yritysostoja on erittäin tärkeää, mutta tässä maailman tilassa se saattaa olla hankalaa. Meillä on isoja asiakkuuksia muun muassa rakennusalalla, joka on tällä hetkellä haastava toimiala, ja yrityksiä on mennyt paljon konkurssiin. 

Yrityksen strategisena tavoitteena on jatkaa kasvua sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. 

– Yritysostojen kautta pyrimme löytämään synergiaetuja, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Totta kai, etsimme sitä kautta myös hyviä tyyppejä mukaan meidän tarinaamme. Jotain ostokohde on tehnyt oikein, kun heistä kiinnostutaan yritysostomielessä. Tällöin tärkeäksi tekijäksi nousee avoin keskustelu, jotta yritysostosta saadaan parhaimmat puolet esiin, Tuomas kertoo. 

Luotettavuus ja tarvelähtöisyys erottautumistekijänä

Finvoicer Group Oy keskittyy yritystoiminnassaan, palveluissaan sekä niiden kehittämisessä tarvelähtöisyyteen. Tuomas korostaa myös kasvuyrityksen jatkuvaa kannattavaa kasvua, jonka avulla yritys on ylläpitänyt, ja ylläpitää myös jatkossa, arvokasta asiakasluottamusta. 

– Meidän kaikki tuotteet ovat itse koodattuja, ja meille on äärimmäisen tärkeää, että meidän palvelumme kehittyvät jatkuvasti. Siihen tarvitsemme hyvän tiimin lisäksi asiakkaitamme. Me kysymme asiakkailta, mitä he haluavat nähdä palveluissa, he kertovat, ja me toteutamme ne toiveet. Koska me kuuntelemme asiakasta, meille on muodostunut aivan erityisiä asiakassuhteita heidän kanssaan. Jokainen vuosi on ollut kasvun kannalta erilainen, mutta jatkuvan kannattavan kasvun avulla olemme viestineet siitä äärimmäisen tärkeästä asiasta, luotettavuudesta. Jotta asiakas luottaa meille rahansa, meillä itsellämme täytyy olla kaikki kunnossa, toteaa Tuomas. 

Rohkeita tavoitteita itselle ja yritykselle 

Tuomas nostaa yrityksen menestyksessä esille sekä itselleen että yritykselle asetettuja rohkeita tavoitteita.   

– Tavoitteena oli kasvaa niin paljon, että päästään pörssiin, ja olihan se siistiä, että tavoite saavutettiin, vaikkakin yrityskauppojen kautta. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut hetkeksi pysähtyä niihin onnistumisiin, joita saavutettiin, kuten esimerkiksi exitin tekemiseen. Finvoicerin myyntivaiheessa oli selvää, että haluan olla omistajana myös Lemonsoftissa ja jatkaa tekemistä samalla yrittäjämäisellä asenteella. Erityinen kiitos tuesta ja tämän matkan mahdollistamisesta kuuluu tietenkin vaimolleni.  

Suurena tekijänä on ollut myös Finvoicer Group Oy:n osakkaiden, Tuomaksen ja Juha Juntikan, dynamiikka sekä yhdessä työntekijöiden kanssa aikaansaatu työilmapiiri.  

– Finvoicerilla panostetaan työilmapiiriin, ja siitä hyvästä meillä on ollut paljon pitkiä työsuhteita.  Positiivista palautetta ei voi koskaan antaa tarpeeksi. Virheitä tietysti tulee matkan varrella, mutta niistä opitaan. Jokainen työntekijä on kuitenkin jättänyt arvokkaan jäljen yritykseen, Tuomas kertoo. 

– Yrittäjän mentaliteetti tekee lomailusta hankalaa. Työt eivät kuitenkaan tekemällä lopu, ja väkisin puurtamisesta ei hyödy kukaan. Pitäkää huolta itsestänne ja työntekijöistä, nauttikaa elämästä, onnistumisista ja siitä, mitä on nyt! Hyvää kesää kaikille, toivottaa vuoden nuori yrittäjä Tuomas Koivisto 

Lisätietoja:

Tuomas Koivisto, Finvoicer Group OY, tuomas@finvoicer.fi +358400318044 https://finvoicer.fi/  
Mikko Rantanen, Turun Yrittäjät ry:n puheenjohtaja, mikko.rantanen@kaupallistajat.fi, +358451130319