26.11.2020 klo 15:04
Uutinen

Ukko.fi luovutti itsenäisten yrittäjien patsaan rohkeudelle Suomen Yrittäjille – ”Yrittäjien ääni kuuluviin”

– Suomen Yrittäjät on luonnollinen jatkumo yrittäjätarinoiden esilletuomiseen ja itsenäisille yrittäjille tehty kunnianosoitus päätyy mielestämme näin juuri oikealle taholle, toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen kertoo.

Marraskuun alkupuolella Helsingin kansalaistorille nousi patsas itsenäisille yrittäjille kolmen päivän ajaksi. Se on osa laskutuspalvelu Ukko.fi:n markkinointikampanjaa, jonka tarkoitus oli nostaa itsenäisten yrittäjien ääntä kuuluviin.

– Meillä 100 000 asiakkaan raja meni rikki ja halusimme juhlistaa asiaa jotenkin. Koronan takia juhlia ei tietenkään voi järjestää, joten saimme ajatuksen patsaasta, toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen kertoo.

Patsas rohkeudelle on kolmen itsenäisen yrittäjän, Aatu Itkosen, Tiina Jakobssonin ja Risto Viitasen, näköispatsas. Se oli ihailtavana kansalaistorilla kolme päivää, jonka aikana halukkaat saivat kaiverruttaa oman nimensä patsaan levyyn ja jakaa oman tarinansa. Tarinoita kertyi yli sata.

Lue myös Uusi työ -toimialajärjestö haluaa nostaa kevytyrittäjien asemaa yhteiskunnassa – Kansalaistorille nousi väliaikainen patsas itsenäisille yrittäjille

Suomen Yrittäjät otti patsaan vastaan

Nyt Ukko.fi lahjoittaa patsaan Suomen Yrittäjille. Fyysisesti patsas sijaitsee Ruoholahdessa sisäpihalla, joka on nyt nimetty kevytyrittäjyyden aukioksi.

Patsaan otti vastaan Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

– Yksinyrittäjien määrä on kasvanut tällä vuosituhannella yli 60 000 työllisellä. Tämä on työelämän megatrendi. Koronakriisin jälkeinen kasvu nojaa myös vahvasti pienyrittäjien varaan, Kujala sanoo.

Kevytyrittäjyys, tai laskutuspalvelun kautta työn laskuttaminen ja velvoitteiden hoitaminen, on hyvä tapa testata oman liikeidean markkina-arvoa ja osaamistaan. Kevytyrittäjyys onkin tapa kasvaa yrittäjäksi.

– Halusimme lahjoittaa patsaan eteenpäin, jotta itsenäisten yrittäjien asema ja tärkeys nähdään jatkossakin. Suomen Yrittäjät on luonnollinen jatkumo yrittäjätarinoiden esilletuomiseen ja itsenäisille yrittäjille tehty kunnianosoitus päätyy mielestämme näin juuri oikealle taholle. Toivottavasti inspiroimme muitakin tekemään konkreettisia tekoja itsenäisten yrittäjien puolesta, Ukko Kumpulainen perustelee.

Lisää huomiota pienyrittäjiin

Kumpulainen toivoo, että kevytyrittäjät saisivat lisää huomiota julkisessa keskustelussa.

– Keväällä useat pienyrittäjät olivat uudessa tilanteessa. Porukka tarttui toimeen ja löysi uusia tekemisen tapoja. Mielestäni he ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Patsaankin tarkoitus oli muistuttaa, että tämä joukko kasvaa ja hekin tarvitsevat tukea, Kumpulainen sanoo.

Yhteiskunnallisen äänen painoarvoa kasvattaakseen laskutuspalvelutoimijat yhdistivät voimansa ja perustivat Uusi työ -yhdistyksen, josta tuli toukokuussa Suomen Yrittäjien toimialajärjestö.

– On hienoa, että liittouduitte ja ajatte yhteisiä asioita. Arvostan tekemäänne työtä. Otatte yhteiskuntavastuuta ja markkinoitte asiaa. Patsas oli teiltä yrityksenä hieno teko, Kujala sanoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi