Uskalla Yrittää -kisa ratkesi, he voittivat
Lauri Suomalaisen ja Emil Backströmin Hunajaheput-idea voitti Uskalla Yrittää -kisan.

Uskalla Yrittää -kisa ratkesi: Nämä ideat palkittiin 

Helsingissä järjestetyssä finaalissa Suomen parhaaksi NYT-yritykseksi valittiin Hunajaheput NYT, jonka asiantuntemus ja tuotevalikoiman kehitys tekivät vaikutuksen kisan tuomaristoon.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämä Uskalla Yrittää -kilpailu on ratkennut. Suomen mestaruuden veivät tänä vuonna Lauri Suomalaisen ja Emil Backströmin Hunajaheput. Nuoret opiskelevat Etu-Töölön lukiossa Helsingissä. Heidän liikeideanaan oli myydä itse tuotettua hunajaa asiakkaille. Yritystä kehuttiin selkeästä tulevaisuuden visiosta sekä upeasti huomioidusta ekologisuudesta, joka säilyttää luonnon monimuotoisuutta.

Nuorukaisten palkittu NYT-yritys edustaa Suomea Vuosi yrittäjänä -ohjelman EM-kilpailuissa Cataniassa, Italiassa ensi heinäkuussa. 

Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin osallistui lähes 60 harjoitusyritystä ja yhteensä noin 200 nuorta peruskouluista ja toisen asteen oppilaitoksista eri puolilta Suomea.

Mall of Triplassa järjestetyssä finaalissa nuoret NYT-yrittäjät esittelivät tuotteitaan ja palveluitaan messutapahtumassa. Halukkaat osallistuivat myös myyntipuhekilpailuun. Liike-elämän ja opetusalan ammattilaisista koostunut tuomaristo haastatteli ja arvioi NYT-yritykset. Pääpalkinnon lisäksi nuorten yrityksille jaettiin palkintoja 10 eri kategoriassa.

Kaikki finaalissa mukana olleet nuoret ovat opiskelleet tämän lukuvuoden NYTin Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Opintojen aikana nuoret ovat perustaneet oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen omien kiinnostustensa ja taitojensa mukaan.

– Vuosi yrittäjänä on monelle nuorelle ainutkertainen mahdollisuus kokeilla siipiään yrittäjänä turvallisessa ympäristössä ja kerätä rohkeutta omaa tulevaisuutta varten. Tavoitteenamme on vuoteen 2027 mennessä kaksinkertaistaa Vuosi yrittäjänä -ohjelman vuosittain käyvien nuorten määrä, NYTin toimitusjohtaja Jenni Järvelä kertoo.

Tänä vuonna Vuosi yrittäjänä -ohjelman käy noin 4 900 nuorta. Uskalla Yrittää -aluetapahtumiin ja finaaliin heistä osallistui noin 1 000. Vuosi yrittäjänä -ohjelma on saatavilla yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja korkeakouluille. 

Yrittäjyysoppia laitapelin avulla

Suomen Yrittäjien palkitsemana parhaana yksinyrittäjänä palkittiin Waves NYT, jonka takana on Stadin ammattiopisto. Waves valmistaa trendikkäitä mallistoja kankaista, jotka ovat valmistettu merten muovijätteestä, kierrätetyistä kuiduista tai vaihtoehtoisesti uusiokuiduista.  

Parhaaksi liikeideaksi valittiin vaasalainen Aurora NYT, jonka liikeideana on pohdiskeluun ja reflektioon tarkoitettu päiväkirja.

Tulevaisuuden ratkaisija -kategoriassa voittajaksi valittiin iisalmelaisen Juhani Ahon koulun BizyGames NYT. Sen ideana on opettaa lapsille yrittäjyydestä ja taloudesta hauskalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla lautapelin avulla.

Parhaana tuotteena palkittiin espoolainen Halla Tea NYT. Liikeideana on jäätee, jonka maut ovat inspiroituneita arktisen Suomen luonnosta. Parhaan palvelun palkinnon sai vihtiläinen Karhukopla Kiinteistöpalvelut NYT, joka joka on erikoistunut muuttoihin, lumitöihin, nurmikon leikkuuseen ja pihojen ehostukseen.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja. NYT on osa kansainvälistä Junior Achievement -verkostoa, jolla on toimintaa yli 100 maassa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus