18.11.2021 klo 08:00
Uutinen

Uudenmaan Yrittäjien syyskokouksessa valittiin uusi hallitus – Kirkkonummen Janne Laitinen jatkaa vuodelle 2022

Uudenmaan Yrittäjät ry piti eilen 17.11.2021 sääntömääräisen syyskokouksen, jossa valittiin uusi hallitus vuodelle 2022. Hallitusjäsenenä jatkaa Kirkkonummen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Janne Laitinen, sekä varapuheenjohtaja Petra Paldanius valittiin varajäseneksi.

Tässä on Uudenmaan Yrittäjien hallitus 2022

Uudenmaan Yrittäjien syyskokous valitsi jäseniä hallitukseensa kaksivuotiskaudeksi 2022-2023. Valituiksi tulivat Mikko Ahtiainen (Porvoo), Pekka Karjalainen (Järvenpää), Jaakko Kuula (Vihti), Janne Laitinen (Kirkkonummi) ja Elli Syvähuoko (Karjalohja-Sammatti). Näistä uusia hallituksen jäseniä ovat Kuula ja Syvähuoko. Kautensa uusivat Ahtiainen, Karjalainen ja Laitinen.

Hallituskautensa toiselle vuodelle jatkavat Pirjo Kivistö (Nurmijärvi), Tarja Koski-Sipilä (Jokela), Anne Rantalainen (Hyvinkää), Willem van Schevikhoven (Pornainen) ja Mari Ståhls (Loviisa).

Syyskokouksessa valituille hallituksen jäsenille valittiin henkilökohtaiset varajäsenet. Valituiksi tulivat varsinaisten jäsenten mukaisessa järjestyksessä Heidi Kaikkonen (Pukkila), Suvi Pirkola (Mäntsälä), Pasi Hotti (Lohja), Sari Husa, (Tuusula), Kaisa Randström (Siuntio). Lisäksi valittiin Petra Paldanius Tarja Koski-Sipilän varajäseneksi.

Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtajana jatkaa Markku Aalto. Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen.

Lisätietoja: Markku Aalto, markku.aalto@yrittajat.fi, p. 040 5006046

Syyskokous antoi myös julkilausuman:

Uudenmaan Yrittäjät terävöittää edunvalvontaa

Yrittäjyys muuttuu ja yrittäjyys myös muuttaa yhteiskuntaa. Selviä muutostrendejä ovat yrittäjien ikääntyminen, kaupungistumisen kiihtyminen, kasvava työvoimapula, työantajayritysten koon pieneneminen, kansainvälistyvien pk-yritysten määrän kasvu, yrittäjän ja palkansaajan rajan hämärtyminen, nuorten yrittäjyysinnon vahva kasvu ja maahanmuuttajayrittäjien määrän kasvu. Koronan väistyessä on Uudenmaan Yrittäjät uuden strategiakauden kynnyksellä.

Uudenmaan Yrittäjät on strategiaprosessin kuluessa tunnistanut tarpeen terävöittää entisestään edunvalvontaa. Voidakseen paremmin toteuttaa perustehtäväänsä on järjestö päättänyt perustaa uuden edunvalvonta- ja elinkeinopolittiisen työryhmän. Työryhmä toimii hallituksen ja aluejohtajan tukena, ja sen tavoitteena on tunnistaa yrittäjien toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja niitä indikoivia heikkoja signaaleja.

– Käynnissä oleva hyvinvointi- ja soteuudistus tuo toimialueelle neljä hyvinvointialuetta. Ne muodostavat uuden hallintorakenteen, joka vaikuttaa jokaisen, myös yrittäjien arkeen tulevaisuudessa. Vaikuttamismahdollisuuksien tunnistaminen ja avaaminen hyvinvointialueiden toimintaan on uuden työryhmän yksi ensimmäisistä konkreettisista tavoitteista, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto sanoo.

Käynnistyvällä strategiakaudella Uudenmaan Yrittäjät on siirtämässä toiminnan fokusta entistä enemmän paikallisuuteen. Tavoitteena on olla entistäkin vahvempi tuki ja paikallisyhdistyksen kumppani, koska käytännön toimintaa tehdään paikallisesti alueen kunnissa. Uudenmaan Yrittäjät haluaa varmistaa, että jokaisessa toimialueen kunnassa on parhaat mahdolliset yrittäjyyden edellytykset ja yrittäjille sekä business- että vertaisverkosto.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Markku Aalto, markku.aalto@yrittajat.fi, p. 0405006046