Visan uusi apuraha naisyrittäjille
Visan apuraha naisyrittäjille on haettavana. Kuva: Getty Images
19.8.2022 klo 09:08
Uutinen

Uusi apuraha naisyrittäjille: Näin sen voi saada

Apurahalla halutaan tukea naisten omistamia pienyrityksiä.

Maksukorttiyhtiö Visa käynnistää apurahaohjelman, jossa kolmelle suomalaiselle naisten omistamalle yritykselle myönnetään kullekin 10 000 euron apuraha ja yritysvalmennusta vuodeksi.

Naisyrittäjien osuus on Suomessa pienempi kuin EU:ssa keskimäärin. Suomen Yrittäjänaiset ry:n mukaan Suomen yrittäjistä vain noin kolmasosa on naisia ja start-up rahoituksesta vain noin kuusi prosenttia ohjautuu naisten perustamille yrityksille. Visan mukaan naiset ovat huomattavan aliedustettuja suomalaisten yrittäjien joukossa. Apurahalla pyritään vaikuttamaan kyseiseen epäkohtaan ja parantamaan naisyrittäjien olosuhteita.

– She’s Next -aloitteella haluamme kiinnittää huomiota naisyrittäjiin ja tukea heitä tehokkailla työkaluilla ja resursseilla. Apurahaohjelma on suunnattu naisten omistamille pienyrityksille, jotka haluavat rahoittaa, johtaa ja kasvattaa liiketoimintaansa, Visan Pohjoismaiden ja Baltian markkinoinnista vastaava johtaja Elena Fadeeva sanoo.

Aloite toteutetaan yhteistyössä maailmanlaajuisen IFundWomen -rahoitusalustan kanssa. Kyseisen 10 000 euron apurahan vastaanottajat saavat lisäksi myös vuoden mittaisen jäsenyyden IFundWomenin yritysvalmennukseen.

Apurahaa hakeakseen yrityksen on oltava rekisteröity Suomessa, sillä pitää olla toimintaa vähintään viimeisen vuoden ajalta, sen tulee toimia digitaalisessa tai fyysisessä ympäristössä kuten myymälässä, verkkosivustolla tai vastaavassa ja sen on oltava vähintään 51 prosenttisesti naisten omistama. Hakuaika alkaa 18. elokuuta ja päättyy 30. syyskuuta.

She’s Next on viimeisin Visan aloitteiden sarjassa, joka keskittyy tasa-arvoon ja osallistamiseen pohjoismaisilla markkinoilla.

Toimitus
Toimitus