6.9.2018 klo 09:26
Uutinen

Uusi iPhone julkistetaan viikon päästä: Tämä siitä tiedetään jo nyt

Uuden iPhonen nimen odotetaan olevan iPhone XS Max ja mallien hinnat asettuvat 700-1150 euron välille.

Eletään sitä aikaa vuodesta, jolloin Apple esittelee uusimmat iPhone-mallit. Huhut puhelinten ympärillä ovat tuttuun tapaan velloneet pitkin kesää kansainvälisessä mediassa.

Apple järjestää lanseeraustilaisuutensa ensi viikon keskiviikkona 12. syyskuuta. Varmoina pidetyt huhut kertovat, että luvassa on kolme uutuusmallia.

Puhelimesta on karannut julkisuuteen kuva, jossa näkyy uusi iPhone Xs-huippumalli. Mallinimeä ei ole vahvistettu virallisesti. Suomessa muun muassa Mobiili.fi on uutisoinut aiheesta.

Ei enää kotinäppäintä

Tarjolle tulee aikaisempien vuosien tapaan pienemmällä ja suuremmalla näytöllä varustettu iPhone. Isompi tunnettaneen jatkossa nimellä iPhone Xs Max. Kyseisessä puhelimessa olisi 6,5-tuumainen näyttö. Pienemmän uutuusmallin mallinimi olisi pelkkä Xs. Lisäksi myyntiin tulisi kolmas, edullisempi puhelinmalli, jonka nimeä ei ole vielä huhuissakaan pyöritelty.

Applen tulevien puhelinten hinnoistakin on esitetty jo arvioita. Macerkopf-sivuston mukaan 6,1-tuumaisen variantin hinta olisi 799 euroa. Kallein Xs Max maksaisi 1149 euroa. Siitäkin tulee tarjolle eri kokoisella muistilla olevia vaihtoehtoja, joten kallein iPhone-malli maksaa todennäköisesti tätäkin enemmän. Suurin tallennuskapasiteetti on 512 gigatavua.

Applen uusissa puhelimissa ei uskota enää olevan lainkaan kotinäppäintä. Näin ollen ne muistuttaisivat vuosi sitten esiteltyä iPhone X -mallia. Laitteet olisivat teräsrakenteisia ja niissä kaikissa olisi kaksi takakameraa.

Osan uutuuksista arvellaan olevan myynnissä jo syyskuun aikana.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi