Uusi jäsen – Armstrong Linna: Uudistamassa suomalaista työelämää

Hämeenlinnalainen aviopari Sari ja Kai Rautio päättivät 35 yhdessäolon jälkeen päättivät yhdistää työkokemuksensa saman työelämäyrityksen alle.

Armstrong Linna on osa Armstrong Ammattiturva -emoyhtiön rinnalla toimivaa ryhmittymää, joka tarjoaa rekrytointipalveluja, henkilöstöratkaisuja ja johtamisen valmennusta yrityksille sekä julkisille organisaatioille. Innoitusta on saatu ensimmäisen kuun kamaralle astuneen astronautin nimestä.
– Jonkun pitää olla ensimmäinen. Haluamme olla uudistamassa suomalaista työelämää. Helppoa se ei ole työvoimapulan, osaajapulan ja kohtaanto-ongelman vallitessa. Työperäinen maahanmuutto ja maassamuutto vaativat selkeyttämistä. Työuran jaksamisen ja jatkamisen asiat koskettavat myös, kuvailee Sari Rautio yrityksen työkenttää ja sen ympärillä olevia haasteita.

Kai Rautiolla on vahva tausta huippu-urheilusta pelaajana, valmentajana ja kouluttajana. Useamman vuoden työsuhde rekrytointialan pörssiyrityksessä poiki kollegaverkoston, minkä kanssa Armstrongin yritysrypäs sai alkunsa vuonna 2021.
– Työvoiman välittäminen eli myyminen on jopa helppoa, sillä osaavista tekijöistä on koko ajan pulaa. Suuremmat haasteet ovat osaajien löytämisessä. Lisäksi työperäisen maahanmuuton helpottamiseen ja uuteen yhteiskuntaan sopeutumiseen pitäisi saada toimivampia mekanismeja ja samalla rohkeutta sekä mukautumiskykyä myös työnantajilta.

Sari Rautiolla on laaja kokemus julkisen puolen päätöksenteosta, politiikasta ja organisaatioiden kehittämisestä. Tämä tausta on osoittautunut hyödylliseksi yksityisen ja julkisen sektorin keskiössä.
– Keskitymme ihmisten yhdistämiseen ja sillanrakentamiseen ilman vastakkainasettelua. Uutena toimijana haluamme kohdata paljon ihmisiä, sillä emme luule yksin osaavamme tai pystyvämme tekemään kaikkea. Yhdessä ihmetellen syntyy aina parempaa jälkeä.

Urasuunnitelmissa tukeminen on ja kokonaisvaltainen työhyvinvointi on myös yksi Armstrong Linnan kehittämiskohteita. Perinteinen työvoimavuokraus on äärimmäisen kilpailtu toimiala ja menestyäkseen pitää pystyä myös erottautumaan.
– Ei työmarkkinoita ratkaista pelkästään hakemalla rajojen ulkopuolelta lisää työvoimaa, samalla kun täällä töissä olevat uupuvat ja työtä ei koeta mielekkääksi. Työkulttuurin kehittäminen on tärkeää. Haluamme tuoda työyhteisöihin tunnelmaa, että asioita halutaan tehdä aidosti yhdessä, toteavat Rautiot.

Aviopari työparina

Kun aviopari lähtee yrittämään yhdessä, ammennetaan omista persoonallisista vahvuuksista ja työkokemuksista. Rautiot kuvailevat, minkälaisia ominaisuuksia he näkevät kumppanissaan työparina.

Sari: Kailla on vahva kokemus toimialalta ja johtajuudesta sekä työuralla kehittynyt sietokyky. Ratu ei pienistä hätkähdä. Hän on taitava toimija ihmisten kanssa neuvottelussa ja palavereissa.

Kai: Sari on julkisen sektorin ja johtamisen asiantuntija halliten hyvin päätöksentekomekanismeja. Hänen stressinsietonsa on vertaansa vailla eikä sosiaalinen mitta tule koskaan täyteen.

Työelämäyrittäjien joululahjavinkit

Kai Rautio: Lahjakortti lähiesimies- ja valmennustyön kehittämiseen
– Saadaan aikaan positiivinen ilmapiiri ja tunne, että saa olla oma itsensä.

Sari Rautio: Yksityinen ja julkinen sektori samaan joulupöytään
– Vastakkainasettelun sijaan ratkaistaan ongelmakohtia yhdessä. Sillä Suomi on aina pärjännyt.

Tämä artikkeli on julkaistu 9.12. ilmestyneessä Hämeen Yrityssanomissa. Lue koko lehti näköisjulkaisuna täältä: