25.11.2020 klo 10:33
Uutinen

Uusi tieliikennelaki ja vinkit talviautoiluun

Uusi tieliikennelaki velvoittaa talvirenkaiden käyttöön marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää. Yksikään lumisade tai pakkasyö ei tule yllättäen, vaan aamun keli on meteorologien tiedossa aina viimeistään edellisenä iltana. Jos keli kuitenkin pääsee yllättämään, jätä kesärenkailla varustettu auto suosiolla kotiin.

– Renkaat kannattaa vaihtaa autoihin mahdollisimman pian, sillä sään muuttuessa talvisemmaksi myös renkaanvaihtopisteet ruuhkautuvat herkemmin. Syksy on ollut tähän asti tavallista lämpimämpi ja se on monella saattanut viivästyttää renkaiden vaihtoa, sanoo Fennian palvelupäällikkö Panu Stromberger.

Renkaidenvaihdon lisäksi kannattaa tarkistaa, että tuulilasinpesunesteet ovat pakkasenpitäviä, ja tuulilasi kannattaa muutenkin puhdistaa huolellisesti. Pidemmälle matkalle on hyvä pakata taskulamppu ja varavirtalähde, jolla saa ladattua puhelimen. Auton varustukseen kannattaa lisätä myös turvaliivi, ensiapulaukku ja viltti.

– Tärkeintä on kuitenkin kuskin ajokunto. Mitä valppaampia kuljettajat ovat, sitä turvallisempaa tien päällä on. Rauhallinen ja levännyt mieli ovat turvallisen matkan perusta, sillä kiire ja väsynyt tai ärtynyt mielentila ovat pahimpia riskitekijöitä tien päällä. Jos kesken ajon väsyttää, voit piristää itseäsi happihypyllä tai ottaa taukopaikalla pienet nokoset.

Valitse ajonopeus sään ja kelin mukaan, ja muista pitää riittävä turvaväli muihin ajoneuvoihin ja pyöräilijöihin. Maltillinen vauhti ja riittävät turvavälit antavat aikaa reagoida yllättäviin tilanteisiin ja auttavat välttämään onnettomuuksia. Jos vahinko kuitenkin sattuu, Fennian Autoapu 24h -palvelu auttaa ympäri vuorokauden.

Tutustu palveluun: https://www.fennia.fi/fennian-autoapu-24h-apunasi-kaikissa-ajoneuvovahingoissa