Uusi verkkopalvelu helpottaa yksinyrittäjien löytämistä
Ilmari Aunio päätti perustaa Tekijätori-verkkosivuston, joka pyrkii tarjoamaan töitä tekijöille ja toisaalta auttamaan tekijöitä etsiviä.

Uusi verkkopalvelu helpottaa kiinteistöalalla toimivien yksinyrittäjien löytämistä – Perustajat huomasivat haasteen Google-näkyvyydessä

Tekijätoriin on ilmoittautunut jo 700 yksinyrittäjää.

Ilmari Aunion ja Sauli Puttosen perustama verkkopalvelu pyrkii auttamaan rakennus- ja remontointialalla toimivien yksinyrittäjien löytämistä.

Remontointialan yrittäjinä toimiva kaksikko pani merkille, että heiltä saatettiin kysyä töitä, jotka olivat yrityksille liian pieniä.

– Huomasimme, että ihmiset kyselevät etenkin Facebookissa, tietäisikö joku paikallista timpuria tai laatoittajaa pienimuotoisiin korjaustöihin. Tällaisiin hommiin ei välttämättä löydy ammattilaista, koska pieniin töihin ei ole järkevää tilata tekijää isommasta yrityksestä.

Yksinyrittäjiä ei välttämättä löydy googlettamalla, koska heillä ei ole välttämättä omia verkkosivuja tai mahdollisuuksia maksaa Google-mainonnasta, joka nostaisi verkkosivut korkealle hakutuloksissa.

”Pitää todistaa, että täältä voi saada asiakkaita”

Aunio ja Puttonen päättivät perustaa Tekijätori-verkkosivuston, joka pyrkii tarjoamaan töitä tekijöille ja toisaalta auttamaan tekijöitä etsiviä.

– Meilläkin on välillä tarve löytää yksinyrittäjiä alihankkijoiksi, mutta oikeaa tekijää voi olla vaikea löytää.

Tekijätori-sivuston ideana on tarjota ammattilaisen etsijälle mahdollisuus hakea haluttua yksinyrittäjää paikkakunnan ja työtehtävän mukaan. Tähän mennessä mukaan on lähtenyt 700 yrittäjää eri puolilta Suomea, painottuen isoihin kaupunkeihin.

Palvelu keskittyy ainoastaan rakentamiseen, remontointiin ja kiinteistönhuoltoon. Aunio ja Puttonen eivät tällä hetkellä peri palvelusta maksua.

– Tällainen palvelu voi toimia vain, jos siellä on tekijöitä. Ensin pitää todistaa tekijöille, että täältä voi saada asiakkaita. Sen jälkeen ajatuksena on luoda premium-malli. Käyttäjä voisi ostaa profiilin, jossa on tiettyjä lisäominaisuuksia, Aunio selvittää.

Hänen mukaansa palvelua on tarkoitus kasvattaa Suomen suurimmaksi alallaan.

– Panostamme siihen, että jokaisella paikkakunnalla sivusto nousee Google-hakujen kärkeen.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen