11.12.2020 klo 09:36
Uutinen

V-S Yrittäjien hallitukseen uusia nimiä – SY:n Salminen Turussa: myös yksinyrittäjätuki tarvitaan pian

Varsinais-Suomen Yrittäjien vuosikokouksessa torstai-iltana 10.12. valittiin aluejärjestön hallituksen jäseniä vuodelle 2021. Kokouksen aluksi kuultiin myös Suomen Yrittäjien uuden puheenjohtajan tilannekatsaus.

– On hyvä, että yleinen kustannustuki tulee haettavaksi jo ennen joulua. Kuitenkin Suomessa on yli 180 000 yksinyrittäjää ja yksinyrittäjätuki on myös äärettömän tarpeellinen. Se pitäisi saada jakoon mahdollisimman pikaisesti, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen totesi kokouksessa torstai-iltana.

Vuosikokous järjestettiin hybridinä niin, että osallistujat olivat pääosin mukana etäyhteyksin ja Naantalissa kokouspaikalla oli paikalla osallistujia koronarajoitusten mukaisesti.

Niin kutsuttujen erovuoroisten tilalle Varsinais-Suomen Yrittäjien aluejärjestön hallitukseen valittiin Paimion Yrittäjien Salla Axelin (T:mi Salla Axelin/Sallan Paja) Turun Yrittäjien Tapio Haapanen (Tremola Oy) sekä Salon Yrittäjien Stina Siikonen (Koolle Oy). Kaksivuotinen kausi alkaa heti vuosikokouksesta. Haapanen on toiminut hallituksen jäsenenä myös vuonna 2020.

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana jatkaa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jyrki Hakkarainen (Kiskon Laki Oy) Salosta ja varapuheenjohtajina kaarinalainen Taija Kavalto (Kavalton Tila Oy) ja maskulainen Mika Nikula (Maskun Talotekniikkatiimi Oy). Hallituksessa jatkavat kaksivuotiskaudella niin ikään Liedon Yrittäjien Timo Kuukasjärvi (Yrityspalvelu T. Kuukasjärvi/Turun Seutu Oy), Kemiönsaaren Yrittäjien Heidi Loukiainen (Hjelppinen) ja Turun Yrittäjien Ville Valkonen (Value Business Events Oy).

Varsinais-Suomen Yrittäjät on Suomen Yrittäjien aluejärjestö, johon kuuluu 33 paikallisyhdistystä ja niihin noin 7500 jäsenyritystä.

Vuosikokouksessa jaettiin myös Suomen Yrittäjien ansiomerkkejä

  • kultainen – koulutus- ja osaamisasioiden päällikkö Johanna Vainio, Varsinais-Suomen Yrittäjät
  • hopeinen – yrittäjä Anna-Maija Virtanen, Marttilan Yrittäjät
  • pronssinen – yrittäjä Jukka Alanko, Salon Yrittäjät
  • pronssinen – yrittäjä Jyrki Hakkarainen, Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät
  • pronssinen – yrittäjä Antti Jussila, Ruskon ja Vahdon Yrittäjät

Lisäksi pronssinen järjestöansiomerkki on myönnetty yrittäjä Heidi Loukiaiselle (Kimitoöns Företagare/Kemiönsaaren Yrittäjät) ja yrittäjä Harri Toivoselle (Kosken Tl Yrittäjät). Heille merkit luovutetaan myöhemmin.

Lisäksi vuosikokouksessa muistettiin Varsinais-Suomen Yrittäjien pöytästandaarilla nro 17 pitkäaikaista järjestöaktiivia, viimeksi vaalivaliokunnan puheenjohtajna toiminutta Lasse Lintervoa (Turun Yrittäjät).

Kuvassa: Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen ja selin Varsinais-Suomen Yrittäjien tapahtumakoordinaattori Niina Pekkala osallistuivat vuosikokoukseen turvavälein ja suosituksia noudattaen Naantalin kylpylässä.