3.4.2023 klo 12:28
Uutinen

Vaalitulos: Julkisen talouden tasapainottaminen keskeinen tavoite

Uuden eduskunnan on tasapainotettava julkinen talous, mihin vaaditaan tiukkoja toimenpiteitä. Erityisen tärkeää on turvata kilpailukykyinen ja ennustettava verotus. Yritysten ja yrittäjien verotusta ei pidä kiristää, se olisi myrkkyä kasvulle ja investoinneille.

Hyvinvointi syntyy kasvusta eli lähitulevaisuudessa tulee keskittyä toimiin, joilla tuetaan yritysten kasvua ja investointeja. Työmarkkinoita on uudistettava niin, että työn vastaanottaminen on aina kannattavin vaihtoehto. Työpaikkasopiminen on mahdollistettava kaikissa yrityksissä.

-Näiden asioiden kautta taloutemme vahvistuu, yritykset pystyvät palkkaamaan lisää työvoimaa, saadaan lisää verotuloja ja sitä kautta hyvinvointia meille kaikille ja pystytään pitämään heikoimmassa asemassa olevista huolta, sanoo Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

-Nyt Yrittäjät odottaa, että kasvun vahvistaminen ja julkisen talouden tervehdytys ovat uuden hallituksen pääteemat, kuten kokoomus ennen vaaleja lupasi ja hyvä niin, jatkaa Vihervirta-Vuontelo.

Päijäthämäläisiä eduskunnassa edustaa kuusi kansanedustajaa

Uutena kansanedustajana läpi meni yrittäjä Teemu Kinnari (KOK), jonka äänisaalis oli Hämeen vaalipiirin kolmanneksi suurin. Toinen uusi nousija oli Mira Nieminen (PS). Paikkansa eduskunnassa uudistivat Mika Kari (SDP), Ville Skinnari (SDP) Jari Ronkainen (PS) ja Hilkka Kemppi (KESK).

– Yrittäjäjärjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton, haluamme tehdä tuloksellista yhteistyötä kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa. Haluamme toteuttaa vahvaa yhteistyötä maakunnassa ja huolehtia alueemme vetovoimaisuudesta niin yritysten sijoittumisen kuin asukkaidenkin osalta, toteaa Heta Vihervirta-Vuontelo.

– Alueen yrittäjäehdokkaat ovat tehneet näkyviä kampanjoita ja nostaneet yrittäjyyden teemoja esille. Tämä on ollut erittäin tärkeää, jotta yrittäjien asioista keskustellaan vaaleissa. Lämmin kiitos jokaiselle yrittäjälle, joka oman liiketoimintansa ohella lähti vaaleihin ehdolle. Luotan siihen, että alueen tulevista kansanedustajista moni ymmärtää yrittäjyydestä, vaikka eivät yrittäjiä ole, kiittää Vihervirta-Vuontelo.

Lisätiedot
Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja Päijät-Hämeen Yrittäjät, puh. 0400 854 995