17.10.2020 klo 10:50
Uutinen

Valtakunnalliset vuoden yksinyrittäjät ovat Heidi Hannus Oulaisista ja Marika Kongas Mäntyharjulta!

Piha- ja vihersuunnitteluyrittäjä Heidi Hannus Villa Gardenista Oulaisista ja käsityöyrittäjä Marika Konga Kongaamosta Mäntyharjulta ovat Vuoden 2020 Valtakunnalliset yksinyrittäjät. Vuoden yksinyrittäjä 2020 -palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien liittokokouksessa Jyväskylässä.

Heidi Hannuksen Villa Garden on suunnitellut yli tuhat kohdetta

Heidi Hannus perusti piha- ja vihersuunnitteluyritys Villa Gardeninin Oulaisiin, Pohjois-Pohjanmaalle vuonna 2002. Yrityksen päätoimiala on piha- ja maisemasuunnittelu. Hannus on yksinyrittäjänä kulkenut varsin tyypillisen polun: ensin alalla työntekijänä 10 vuotta. Hannus on kouluttanut itseään jatkuvasti työn ohella.

Hannuksen intohimo suunnittelijana ulottuu pihojen ja puutarhojen lisäksi laajemmallekin: työn jälkeä voi nähdä rakennuksissa, taide-esineissä, kalusteissa ja valaistuksessa. Hän ei pelkää kokeilla uutta tai tehdä asioita toisella tavalla kuin on totuttu tekemään.

Palkitsemisen perusteena on yrityksen menestyminen alalla niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Hannus on saavuttanut esimerkiksi mitalisijoitukset kansainvälisessä Flower Jam – ja Gardens and People -suunnittelukilpailussa. Hänellä on myös useita palkittuja koti ja -messupihoja ympäri Suomen. Kaiken kaikkiaan hänellä on reilu tuhat erilaista suunnittelukohdetta.

Vuonna 2019 Heidi Hannus Villa Garden sai Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien ja Oulun seudun käsi- ja pienteollisuusliiton Vuoden Yksinyrittäjäpalkinnon.

Kierrätys on olennainen osa Marika Kongan Kongaamon liikeideaa

Kongaamo on Marika Kongan vuonna 2009 perustama yritys Mäntyharjulla Etelä-Savossa. Yrityksen tärkeimmät tuotteet ovat 1960- ja 1970-lukujen värikkäistä kangasaarteista valmistetut yksilölliset naisten väriterapiatakit. Kierrätys on olennainen osa yrityksen toimintatapaa. Lisäksi yritys valmistaa samalla periaatteella tunikoita ja hameita.

Palkitsemisen perusteena on Kongan positiivinen ja huomiota herättävä omaperäisyys. Kongaamon tuotteet tuovat kantajansa upealla tavalla esille ja saavat myös kanssakulkijat iloisiksi väriloistollaan. Lisäksi yrityksen ekologisuus tulee vahvasti esille, sillä tuotteissa käytettävät kankaat ovat vanhoja kierrätyskankaita.

Lisätietoja: toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, p 050 372 4804

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu lähes 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 59 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.