12.5.2020 klo 11:02
Uutinen

Varsinais-Suomen Yrittäjägaalaa 2020 ei järjestetä

Varsinais-Suomen Yrittäjien Yrittäjägaala perutaan tältä vuodelta. Päätöksen asiasta teki Varsinais-Suomen Yrittäjien hallitus.

Lähes tuhannen osallistujan gaala edellyttää pitkäjänteistä valmistelua ja sitoutumista esimerkiksi tilavarauksin ja esiintyjäkiinnityksin. Koronapandemia on lisännyt taloudellista epävarmuutta ja gaala on Varsinais-Suomen Yrittäjille taloudellisesti vuoden isoin ponnistus.

– Olemme gaalan peruuntumisesta erittäin pahoillamme. Juhla on ollut yrittäjien ja järjestömme vuoden kohokohta. Keskitymme nyt tekemään kaikkemme, että pystymme tarjoamaan yrittäjille muilla tavoin tukea, neuvoja, koulutusta sekä pienemmän luokan tapahtumia viranomaisohjeistuksia noudattaen. Päätös gaalan perumisesta on perusteltu, vaikka erittäin harmillinen, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Koronakriisin vuoksi isojen yleisötapahtumien ja kokoontumisten järjestäminen on epävarmaa. Maan hallitus ja Turun kaupunki ovat linjanneet, että suuret yleisötapahtumat on kielletty heinäkuun loppuun asti.

– Jatkosta emme tiedä, mutta emme myöskään voi sitoa jäsenmaksuvaroja gaalan ennakkomaksuihin ja sopimuksiin ilman tietoa tulevasta. Maan hallitus ei ole poissulkenut rajoitusten jatkamisen mahdollisuutta, Hanna Munter toteaa.

Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää loppuvuonna pienimuotoisemman tilaisuuden, jossa juhlitaan ja palkitaan yrittäjiä kuntakohtaisin palkinnoin. Näin toimittiin viimeksi vuonna 2018, kun Turussa järjestettiin Valtakunnalliset yrittäjäpäivät, minkä vuoksi gaalan järjestämisestä pidettiin välivuosi.

– Viime vuonna gaala myytiin jälleen loppuun viikkoja ennen tapahtumaa. Tautilanteen kehittyessä suuntaan tai toiseen ihmisten halu kokoontua on kuitenkin epävarmaa. Toivon, että pääsemme juhlimaan vuonna 2021 entistäkin näyttävämmin. Yrittäjät joka tapauksessa ansaitsevat juhlansa, emmekä missään nimessä halua jättää huomioimatta palkittavia yrityksiämme, Munter kertoo.

Gaalan korvaavasta palkitsemistilaisuudesta tiedotetaan lisää myöhemmin.