26.6.2018 klo 13:11
Uutinen

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajan kesäterveiset

Kesätervehdys arvoisat yrittäjät Varsinais-Suomessa! Lumi ja pakkaset yllättävät meidät joka syksy, mutta tänä vuonna meidät yllätti kesä, joka saapui jo toukokuussa. Monelle yrittäjälle se toi mukavan piristysruiskeen myyntiin vaikkapa kesävaatteiden tai -kenkien hankintojen tullessa ajankohtaiseksi normaalia aikaisemmin.

Varsinais-Suomen Yrittäjissä on alkuvuosi ollut muutosten ja uudistusten aikaa. Iso hallituksemme, jossa oli peräti 41 jäsentä, jäi historiaan, kun aluejärjestön ylimääräisessä kokouksessa maaliskuussa päätettiin ottaa uudistetut säännöt käyttöön ja valittiin hallitus, johon kuuluvat puheenjohtajiston lisäksi vain neljä muuta jäsentä. Hallituksen on nyt tässä merkittävästi pienemmässä koossa helpompi kokoontua tarpeen vaatiessa lyhyemmälläkin varoitusajalla. Tehostetaan tältäkin osin toimintaa.

Paikallisyhdistyksissä tehdään ansiokasta työtä yrittäjien asioiden edistämiseksi kunnissa. Hyvästä yhteistyöstä kunnan kanssa kertoo mm. Liedon menestyminen jälleen Elinkeinopoliittisessa mittaristokyselyssä. Varsinais-Suomesta kyselyssä menestyivät myös Naantali, Kaarina, Rusko ja Paimio sekä suuremmista kaupungeista Salo ja Turku. Toki petrattavaakin vielä on, arvosanat eivät kovin korkealle nouse. Eritoten kuntien hankintapolitiikka saa varsin kehnot arviot yrittäjiltä.

Liedon menestyminen antaa kuitenkin uskoa, että päätöksiä voidaan tehdä yrityslähtöisemmin. Kun yrittämisen olosuhteet ovat kunnossa, pystyvät yritykset tarjoamaan työpaikkoja ja tämän myötä tuovat myös lisää asukkaita kuntaan, näin kunta saa lisää verotuloja ja kaikki kunnan asukkaat hyötyvät.

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät järjestetään Turussa 19.-20.10.2018. Yrittäjäpäiville on tulossa hieno ohjelma, upeita esiintyjiä ja puhujia. Suomen Yrittäjien liittokokouksessa perjantaina 19.10. tehdään kaikkia yhteisesti koskevia päätöksiä. Turun yrittäjäpäivillä on odotettavissa myös jännitystä, sillä puheenjohtajistoon saattaa tulla muutoksia. Nykyinen puheenjohtaja Jyrki Mäkynen on ilmoittanut olevansa käytettävissä. Mäkysellä on sääntöjen mukaan mahdollisuus jatkaa vielä yksi kaksivuotiskausi, jos jäsenyrittäjät näin päättävät. Toistaiseksi ei muita puheenjohtajaehdokkaita ole ilmoittautunut.

Varapuheenjohtajistosta Mikko Akselin on jäämässä pois, koska hänellä tulevat kaudet täyteen. Tämä saattaa herättää mielenkiintoa lähteä kisaamaan varapuheenjohtajien paikoista, koska ainakin yksi paikka on jaossa. Varsinais-Suomesta on varapuheenjohtajana ollut Jaakko Männistö Turusta. Varsinais-Suomen Yrittäjien hallitus päätti kokouksessaan 6.6. asettua tukemaan Jaakkoa edelleen Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi. Olemme Jaakon tukena kampanjoimassa ja toivomme tietysti menestystä Jaakolle, tulipa äänestys tai ei. Tsemppiä Jaakolle!

Paikallisyhdistyksissämme on kesän mittaan runsaasti erilaisia kesätapahtumia. Osallistukaa hyvät yrittäjät tansseihin, grillijuhliin, golfkisoihin, kesäteatterireissuihin, kesätoreille, musiikkipäiville, taidenäyttelyihin, maatalousnäyttelyihin, messuille tai tehkää mitä tahansa mikä tuntuu hyvältä ja saa taas jaksamaan, kun syksy saapuu. Kiitos kaikille teille, jotka järjestätte näitä hienoja tapahtumia, pienempiä tai suurempia, ne tekevät Suomen kesästä ainutlaatuisen.

Hyvät yrittäjät, aurinkoista ja rentouttavaa sekä menestyksekästä kesää!

Jyrki Hakkarainen
Puheenjohtaja