1.10.2018 klo 21:06
Uutinen

Vastaisku 1000 euron älypuhelimille: Pocophone maksaa alle 400 euroa mutta sen ominaisuudet vakuuttavat

Pocophone on uusin tulokas suomalaisten operaattorien kiinalaisten puhelinten valikoimiin.

Suomen operaattorit ovat tuoneet aika ajoin valikoimiinsa uusia älypuhelinmerkkejä, kuten taannoin DNA:n myyntikanaviin lisätty kiinalainen Xiaomi.

Nyt Elisa on aloittanut Xiaomin sisartuotemerkin Pocophonen myynnin. Ensimmäisenä tarjolla on Pocophone F1, joka tarjoaa varsin laadukkaat ominaisuudet alle 400 euron hintaluokassa. Puhelinta myy myös muun muassa Verkkokauppa.com.

Android-käyttöjärjestelmää käyttävän Pocophone F1:n hinta on Elisan valikoimissa 389 euroa (64 gigatavun tallennusmuisti) ja 439 euroa (128 gigatavun tallennusmuisti). Toimitukset käynnistyvät tämän viikon aikana.

Kiinnostavan laitteesta tekee muun muassa se, että puhelimessa on tämän hetken nopein Snapdragon-suoritin hintaluokassaan.

Yksi merkittävä puute

Edullinen hinta näkyy Pocophonen materiaalivalinnoissa. Puhelin on muovikuorinen siinä missä useimmat uudet kalliimman hintaluokan puhelimet suosivat metallia ja lasia. Polykarbonaatilla on kuitenkin etunsa lasiin verrattuna silloin, kun puhelin lipsahtaa kädestä.

Paljon tallennustilaa vaativia käyttäjiä Pocophone houkuttelee 128 gigatavun muistivariantilla. Tämän mallin saa vain mustan värisenä.

Akun kestoa on pyritty optimoimaan muun muassa sillä, että kuoren alta löytyy 4000 milliampeeritunnin virtalähde.

Pocophone F1:ssä on 6,18-tuumainen näyttö ja peräti 20 megapikselin etukamera. Takaa löytyy 12 ja 5 megapikselin kamerakennot. Selvästi kalliimmista puhelimista tuttu kasvontunnistusteknologia on niin ikään ympätty mukaan.

Melko pahana puutteena voi sen sijaan pitää lähimaksuominaisuuden mahdollistavan NFC-teknologian puuttumista.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi