Veera Jussila toimittaa suosittua Käsityökekkerit-sivustoa ja tietysti loihtii upeita käsityöluomuksia, mistä esimerkkinä upea islantilaisvillapaita.
21.9.2022 klo 14:55
Uutinen

Veera Jussila on vuoden 2022 Käsityöpersoona

Hämeenlinnalainen Veera Jussila tunnetaan Käsityökekkerit-brändistään ja hän onkin jo pitkään toiminut käsityöalan yrittäjänä niin käsityöohjeiden, somesisällön kuin opetuksen ja ohjauksenkin puolella. Uusin aluevaltaus on Käsityökuiskaajat-podcast, jonka ensimmäinen jakso julkaistiin viime viikolla.

Vuoden Käsityöpersoonan valitsivat yhteistyössä käsityöalan kotimaiset lehdet Taito ja Kotiliesi Käsityö. Palkinto jaettiin historian ensimmäisessä Käsityögaalassa. Valintakriteereissä mainitaan, että Veera on positiivinen esikuva käsityön ystäville ja että hänen tekemisessään kestävä kehitys ja ekologisuus näkyvät kautta linjan.
– On todella ihanaa, että käsityöala sai lopulta oman gaalan ja juhlan. Käsityön tekeminen ei nouse muissa vaikuttajagaaloissa esiin, Veera kertoo.

Oma palkinto oli iloinen yllätys ja Veera pohtii, että tuntuu hyvältä kokea, että omalla tekemisellä on merkitystä myös muille.
– Vuosien mittaan omaan tekemiseen on tullut rentoutta, olen huomannut, että kaikkea voi kokeilla, mutta kaikkea ei tarvitse heti osata. Käsityössä pieni armollisuus itseä kohtaan on todella tärkeää. Minulle tärkeää on, että saan aikaiseksi käyttötuotteita ja sitä kautta käsityö on aidoksi hyödyksi. Kuitenkin oppimiseen joutuu välillä tekemään paljonkin töitä ja se kuuluu käsityönprosessiin.

Omasta tekemisestä ja verkostoitumisesta iloa monelle

Veera kertoo, että esimerkiksi tuore podcast on toivottavasti hyödyksi koko alalle. Käsityöyrittäjänä hän kannustaa alan toimijoita verkostoitumaan ja yhdistämään voimavarat.
– Iloitsen siitä, kun välillä voin ostaa palvelua joltain toiselta käsityöläiseltä, joka on asiassa taitavampi tai osaavampi kuin minä. Ei kaikkea tarvitse tehdä itse, Veera muistuttaa.

Käsityöalan yrittäjälle jolle käsityöt ovat myös rakas vapaa-ajan harrastus on työn ja vapaa-ajan erottaminen välillä vaikeaa.
– Kovin paljon en ehdi nykyään tehdä vain ihan omaksi iloksi, mutta koitan kuitenkin senkin pitää aina osana elämää, vaikka lomalla.

Veera Jussila – Vuoden käsityöpersoona 2022

Palkinnon saaja on aktiivinen ja monipuolinen käsityöalan vaikuttaja. Persoonallaan hän innostaa ja on positiivinen esikuva käsityön ystäville. Käsityöyrittäjänä hän on luovasti kehittänyt tapoja toimia alan yrittäjänä tässä ajassa. Kestävä kehitys ja ekologiset valinnat ovat vahvasti läsnä hänen tekemisessään. Yhteisöllisyys ja osallistaminen ovat hänelle tärkeitä ja on hän upeasti onnistunut edistämään näitä arvoja liiketoiminnan rinnalla. 

Valinnan tekivät yhteistyössä käsityölehdet Taito ja Kotiliesi käsityö.

Käsityökekkerit-verkkosivusto>>

Teksti Johanna Aydemir, Taitoliitto
Kuvat Veera Jussila

Lue myös: