Veronumeron käyttö laajenee telakoille. Kuva: Getty Images
1.4.2022 klo 13:04
Uutinen

Veronumeron käyttö laajenee telakoille – Veronumeroa ja henkilötunnusta voi hakea tietyistä verotoimistoista

Veronumeron käyttö laivanrakennustelakoilla tulee pakolliseksi heinäkuun alusta 2022 alkaen.

Rakennustyömailta tuttu työntekijän pakollisen veronumeron käyttö laajenee telakoille. Veronumeron käyttö laivanrakennustelakoilla tulee pakolliseksi heinäkuun alusta 2022 alkaen.

Rakennus- ja laivanrakennustyömaalla työskentelevillä täytyy olla näkyvissä kuvallinen henkilötunniste, jossa on veronumero.

Työntekijä, jolla on suomalainen henkilötunnus, voi rekisteröidä veronumeronsa OmaVero-palvelussa.

Työntekijä, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta, joutuu hakemaan henkilötunnusta ja veronumeroa verotoimistosta. Korona-aikana henkilötunnusta oli mahdollista hakea turvasähköpostilla, mutta poikkeusjärjestely päättyi maaliskuun 2022 loppuun mennessä. 1.4.2022 lähtien asian voi hoitaa ainoastaan paikan päällä henkilötunnuksia myöntävässä Verohallinnon toimipisteessä, joita ovat Helsinki (Hämeentie), Ivalo, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kittilä, Kokkola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Maarianhamina, Oulu, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vaasa. Lue lisää Verohallinnon sivulta.

Työntekijä tarvitsee suomalaisen henkilötunnuksen, jotta voi saada veronumeron.

Myös työnantaja voi ilmoittaa työntekijöidensä veronumerot Ilmoitin.fi-palvelun kautta, OmaVero-palvelussa tai puhelimitse.

Ohjeita työntekijöille ja antajille löytyy vero.fi sivustolta.

Elina Hakola