Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

9.4.2022 klo 20:00
Uutinen

Ville Hellgren Golden Shine Oy:stä on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2022

34-vuotias lietolainen siivousalanyrittäjä Ville Hellgren on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2022. Golden Shine Oy:n toimitusjohtajana ja yrittäjänä toimiva Hellgren on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt toimimaan yrittäjänä jo kolmetoista vuotta.

– Moni ryhtyy yrittäjäksi ensin oltuaan alalla palkkatöissä kymmenisen vuotta. Oma polkuni yrittäjäksi syntyi hieman eri tavalla, sillä minulla ei ollut vuosien kokemusta, kun perustin oman yritykseni, Hellgren kertoo.

Siivousalalle Hellgren päätyi, kun hän etsi iltatöitä lukio-opintojen oheen ja onnistui saamaan töitä alan yrityksestä.

– Tuolloin minua puri jonkinlainen ”duunikärpänen” ja totesin, että työn tekeminen on minua varten. Pidin siivoustyön monipuolisuudesta ja siitä, että pääsin tutustumaan monenlaisiin asiakkaisiin.

Lukion jälkeen Hellgren suuntasi armeijaan, jonka loppuvaiheilla hänelle avautui mahdollisuus kokeilla yrittäjyyden polkua, kun töiden kautta tutuksi tulleet asiakkaat tarjosivat Hellgrenille muutamaa isompaa siivouskohdetta.

– Optimistisena kaverina en nähnyt mitään muuta kuin mahdollisuuksia tässä tarjouksessa ja päätin perustaa ensimmäisen yritykseni, eli toiminimen vuonna 2009. Samalla päätin luopua opiskelupaikastani ja alkuperäisestä suunnitelmastani lähteä armeijan jälkeen opiskelemaan insinööriksi, sanoo Hellgren.

Parikymppisen Hellgrenin uravalinnat herättivät myös ihmetystä ulkopuolisissa.

– Monet ihmettelivät ääneen, että miten noin nuori kaveri voi olla yrittäjä ja vielä siivousalalla. Itselleni oli selvää alusta saakka, että tästä voi todella tulla jotakin. Minulla oli myös selkeä visio ja halu kehittää yritystäni eteenpäin siivousalalla valinneista vanhoillisista asenteista huolimatta. Näin, että nuorella yrittäjällä on paljon mahdollisuuksia tehdä asioita omalla tavalla ja muuttaa koko toimialaa, Hellgren kuvailee.

Hellgren kiittelee yrittäjätaipaleensa alkuvaiheessa töitä tarjonneita asiakasyrityksiä kannustuksesta ja rohkaisevasta palautteesta.

– Pääpiirteittäin sain oikein hyvää palautetta asiakkailtani, mutta uskon heidän myös välillä katsoneen asioita sormien läpi, sillä eivät kokemus ja osaaminen voineet olla tuolloin vielä hirveän korkealla tasolla. Asiakkaat kuitenkin huomasivat, että minulla on asenne kohdallaan ja kova halu yrittää.

Erikoisosaamisena vaativat siivouskohteet

Jo yrityksen alkumetreillä Hellgren palkkasi ensimmäisen työntekijänsä. Tärkeänä tukipilarina toimi myös Hellgrenin puoliso, joka tuuraili aina tarpeen tullen omien opintojensa ohella. Neljässä vuodessa Hellgrenin perustama yritys kasvatti asiakaskuntaa merkittävästi. Vuonna 2013 toiminimi muutettiin osakeyhtiöksi. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee yhteensä kaksikymmentä vakituista työntekijää. Kesäkaudella tekijöitä yrityksessä on lähes 35.

– Itselleni sydäntä lähellä on tarjota nuorille mahdollisuuksia, ja siksi palkkaamme mielellämme heitä kesätöihin. Monelle olemme myös se ensimmäinen duunipaikka, Hellgren kertoo. 

Yrityksen erikoisosaamisalueeksi Hellgren nimeää vaativat siivouskohteet, kuten korkealla ja ahtaissa paikoissa tapahtuvat ikkunapesut, raivaus- sekä kalmasiivoukset.

Omaani ja koko yrityksemme dna:han on kirjoitettu halu kehittyä ja tehdä asioita koko ajan entistä paremmin.

Ville Hellgren

– Omaani ja koko yrityksemme dna:han on kirjoitettu halu kehittyä ja tehdä asioita koko ajan entistä paremmin. Panostamme myös asiakaspalveluun ja kuuntelemme aidosti asiakkaitamme sekä joustamme asiakkaan toiveiden mukaisesti, Hellgren toteaa.

Yrittäjyys antaa mahdollisuuksia luovuudelle

Yrittäjyyden parhaiksi puoliksi Hellgren nimeää vapauden lisäksi myös mahdollisuuden luovuudelle. Yrittäjähenkisenä ja idearikkaana ihmisenä Hellgren onkin ehtinyt päätoimialan ohella kokeilemaan monenlaista, kuten työvaatekauppaa, kuivajääpuhallusta, ruohonleikkuuta ja autokorjaamoa.

– Yrittäjänä minulla on mahdollisuus tarttua välittömästi erilaisiin ideoihin ja kokeilla asioita. Mielestäni tämä pitää työn ja koko elämän mielekkäänä. Aina kaikki kokeilut eivät ole menneet putkeen, mutta niistä on opittu.

Yrittäjäjärjestön jäsenenä Hellgren on ollut yli kymmenen vuotta. Hän kiittelee Liedon paikallisyhdistyksen toimintaa, jossa uudet jäsenet otetaan lämpimästi vastaan. Järjestön jäsenyys on luonut Hellgrenille laajan verkoston sekä antanut uusia ystäviä ja mentoreita.

– Yrittäjänä olet aina hieman yksin asioiden kanssa, mutta yrittäjäkollegat antavat tukea ja jakavat kanssasi voiton riemun sekä tuskan, joita yrittäjyydessä tulee vastaan.

Yrityksen tulevaisuuden suhteen Hellgren sanoo maalaavansa isolla pensselillä.

– Haluan nähdä yrityksemme toimivan laajasti ympäri Suomen ja tavoittelemmekin hallittua kasvua yrityksellemme, yrittäjä päättää.

Inkeri Sundberg