Visan She's Next -apuraha
Apurahan vastaanottajat kuvassa vasemmalta oikealle: Quu Design - Heli Mäkiranta Young Finnish Design Oy - Elisa Luoto & Heidi Huovinen Deafmetal® - Jenni Ahtiainen.

Visa jakoi apurahaa naisyrittäjille – Mukana innovaatio kuulolaitteille

Visan apurahaohjelmalla pyritään tukemaan naisyrittäjien liiketoiminnan ja rahoituksen saamisen mahdollisuuksia.

Visa julkisti apurahaohjelman suomalaisille naisyrittäjille viime elokuussa. Taustalla oli tieto siitä, että naiset ovat olleet aliedustettuja suomalaisten yrittäjien joukossa. Lisäksi vain pieni osa sijoitetusta pääomasta kohdentuu naisten omistamiin yrityksiin.

Visan käynnistämällä She’s Next -aloitteella pyritään parantamaan naisyrittäjien olosuhteita. Hankkeen myötä kolmelle suomalaiselle naisten omistamalle yritykselle myönnetään kullekin 10 000 euron apuraha. Lisäksi hanke tarjoaa vuoden verran henkilökohtaista yritysvalmennusta maailmanlaajuiselta IFundWomen-rahoitusalustalta. 

Suomen ensimmäisessä She ́s Next-hankkeessa oli jaossa kolme 10 000 euron suuruista apurahaa kolmelle naisomisteiselle yritykselle. Yrityksillä oli mahdollisuus hakea apurahaohjelmaan viime vuoden syksyllä. Kriteerinä oli yrityksen rekisteröinti Suomeen ja vähintään puolen vuoden mittainen toimintajakso fyysisessä tilassa tai verkossa. Naisten omistusosuuden tuli olla vähintään 51 prosenttia. 

– Olemme valtavan iloisia aloitteen saamasta myönteisestä palautteesta. She’s Next on tärkeä osa Visan sitoutumista yrittäjien ja pienyritysten kasvun tukemiseksi. Vahva globaali maksuverkostomme ja paikallinen osaamisemme auttavat naisyrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa tehokkailla työkaluilla ja resursseilla, Visan Pohjoismaiden ja Baltian markkinointijohtaja Elena Fadeeva kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Visa She’s Next -apurahaohjelma käynnistyy uudelleen myöhemmin tänä keväänä. 

Nämä yritykset valittiin apurahan saajiksi

Paikallisen Visa-raadin valitsemat She’s Next 2022 -apurahan saajat ovat QUU Design, Young Finnish Design Oy ja Deafmetal.

QUU Design valmistaa design-valaisimia, joissa korostuvat kestävä kehitys ja ekologisuus. Valaisimet valmistetaan FSC-sertifioidusta saarnista ja suupuhalletusta Iittalan kierrätyslasista. Apuraha mahdollistaa yrityksen liiketoiminnan laajentumisen Pohjoismaihin, erityisesti Ruotsiin. Rahaa käytetään mahdollisesti myös osa-aikaisen naispuolisen työntekijän palkkaamiseen.

Young Finnish Design tarjoaa yrityksille nuorten suunnittelijoiden suunnittelupalveluita ja yrityksille mahdollisuuden ostaa suunnittelupalveluita nuorilta suunnittelijoilta. Perustajat ovat itsekin muotoilijoita. Yritys käyttää apurahaa palveluiden markkinointiin ja alan tapahtumiin osallistumiseen.

Deafmetal on palkittu suomalainen koruinnovaatio kuulolaitteille. Innovaatio muuttaa kuulolaitteet omaan tyyliin sopiviksi apuvälineiksi silmälasien tapaan. Samalla se pitää kuulolaitteet turvassa esimerkiksi katoamisen varalta. Yrityksen perustaja on entinen gTIEn asustesuunnittelija Jenni Ahtiainen, joka suunnitteli ensimmäiset kuulolaitekorut itselleen saatuaan kuulolaitteet.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen