10.7.2018 klo 10:36
Uutinen

VSY:n kesätyöntekijä Sampo: ”Sain arvokasta työkokemusta”

17-vuotias Sampo Nurmi työskenteli kuluvana kesänä Varsinais-Suomen Yrittäjien toimistolla Brahenkadulla. Lukiolaisen tulevaisuudensuunnitelmissa on mahdollisesti myös oma yritys, johon ropisi vinkkejä kesäpestissä.

Miten päädyit Varsinais-Suomen Yrittäjille kesätöihin, Sampo Nurmi?

– Aloin huhtikuussa katsella kesätyöpaikkoja. Löysin Kesäduunaa.fi-sivustolta kiinnostavia pestejä, joista muutamaan päätin laittaa hakemuksen ja ansioluetteloni.

Odottelin viikon verran, kunnes sain ensimmäisen vastauksen, kun Varsinais-Suomen Yrittäjät ottivat minuun yhteyttä ja kysyivät, olisinko kiinnostunut tulemaan työhaastatteluun.

Haastattelu sovittiin eräälle keskiviikko-aamupäivälle. Haastattelu sinänsä ei jännittänyt, sillä olen ollut elämäni aikana jo monessa työhaastattelussa. Menen työhaastatteluun aina reippaalla ja kohteliaalla asenteella. Haastattelu meni hyvin ja sain heti kuulla, että paikka on minun. Olin innoissani, sillä sain juuri sen kesätyön, minkä halusinkin.

Miten kesätyösi VSY:ssä alkoi?

– Toinen vuoteni lukiossa tuli kesäkuussa päätökseensä ja kesätyöni Varsinais-Suomen Yrittäjillä alkoi. Kesäloman aikana on mielestäni mukavaa mennä töihin. Saan siitä arvokasta työkokemusta sekä taskurahaa, jotta voin tehdä ja ostaa asioita, mitä haluan. Lähdin töihin avoimin mielin, vaikkakin toki aluksi hieman jännitti.

Saavuin töihin ja jännitykseni katosi heti, kun tulin ovesta sisään. Kaikki työntekijät toivottivat minut lämpimästi tervetulleeksi ja ottivat minut hyvin vastaan osaksi työyhteisöään.

Minkälaisia työtehtäviä sinulla oli?

– Päätehtäväni työssäni oli auttaa toimiston muuttamisessa yläkerrasta alakertaan. Jo ensimmäisenä päivänä aloin kantaa tavaroita kerrosta alemmas. Kun olin työpäivän aikana saanut yhden tehtävän hoidettua, sain aina uuden tilalle. Tämän ansiosta ei tekeminen onneksi loppunut päivisin kesken. Ensimmäisen päivän päätteeksi pääsin mukaan myös toimiston viikkopalaveriin, jossa keskusteltiin tulevan viikon tapahtumista ja suunnitelmista.

Ensimmäisellä työviikollani pääsin myös mukaan järjestämään Yrittäjien golf-kisoja Harjattulaan. Se oli mukavaa ja minulle uutta. Tehtäväni oli ottaa kuvia kisoista sekä yleisesti olla apuna.

Mikä oli parasta kesätyössäsi VSY:llä?

– Mukavat työkaverit sekä monipuoliset työtehtävät.

Mikä olisi unelma-ammattisi? Haluaisitko mahdollisesti yrittäjäksi?

– Haavenani olisi myyntityöt jollakin mielenkiintoisella alalla. Hyvinkin todennäköistä on, että perustan myös oman yrityksen, sillä silloin saisin tehdä työtä, joka ajaa omaa agendaani.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

– Vietän aikaa kotona tai kavereideni kanssa hengailemalla ja urheilemalla.

Mitä suunnitelmia sinulla on lukion jälkeen?

– Pidän välivuoden, jolloin matkustan sekä suoritan asepalveluksen. Välivuoden jälkeen haen opiskelemaan.

Mitä terveisiä haluaisit vielä lähettää?

– Kesätyöni Varsinais-Suomen Yrittäjillä oli erittäin mukava ja suosittelen Varsinais-Suomen Yrittäjiä kaikille!