20.3.2018 klo 08:02
Uutinen

Vuoden 2018 Yksinyrittäjä hyppäsi oravanpyörästä elämänpyörään

Vuonna 2008 Tiina Naumanen (KM, FM) teki rohkean päätöksen ja lähti päätoimiseksi yrittäjäksi. – Opetin viestintää Savonia-ammattikorkeakoulussa päivät, ja vapaa-ajat olin sivutoiminen yrittäjä kouluttaen mm. vuorovaikutus-ja esiintymistaitoja sekä tehden esittävää taidetta. Kovin paljon ei muulle elämälle jäänyt aikaa, ja koska kysyntää palveluilleni tuntui olevan, uskaltauduin päätoimiseksi yrittäjäksi. Sitä päätöstä en sittemmin ole katunut, on hienoa olla oman itsensä herra, Tiina kertoo. Viestintäkoulutus Draivi viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuotta.

– On hengästyttävää seurata, missä kaikessa Tiina on mukana: kouluttaa, näyttelee, ohjaa, juontaa ja vielä laulaakin. Viestinnän ja draaman kouluttajan ja esittävän taiteen ammattilaisen yritystoiminta perustuu yrittäjän itsensä lahjakkuuteen, mutta Tiinalla on tukena myös vahvat verkostot, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi Yksinyrittäjä –tunnustuksen perusteista.

– Monipuolisuus on yritystoimintani elinehto, ja verkosto tarjoaa sekä töitä että tukea. Olen onnellinen siitä, että saan suositusten kautta uusia projekteja, se kertoo myös siitä että olen onnistunut työssäni. Toisaalta, yrittäjänä olen joutunut opettelemaan myös epävarmuuden sietoa: uusi työ ei aina ole ollut tiedossa entisen päätyttyä.

Tulevaisuudelta Tiina toivoo tietysti että hyvä draivi jatkuu. – Haluan auttaa edelleen yrityksiä ja yhteisöjä parantamaan esiintymis- ja vuorovaikutusosaamistaan sekä tehdä esittävää taidetta, mielessä on myös ajatuksia siitä kuinka eri ryhmiä voisi yhdistää taiteen keinoin. Kiinnostavaa olisi myös työskennellä enemmän kameran edessä, Tiina paljastaa.

Kunniakirja Olavi Rytköselle mallikkaasta toiminnasta

Kuopion Yrittäjät luovutti tunnustuksen kaupungin yrittäjäaamiaiselle 20.3. kaupungintalon juhlasalissa. Samassa yhteydessä luovutettiin kunniakirja Olavi Rytköselle (Tmi Vuplake), lupsakkaalle moniossoojalle, joka nostaa Savvoo mallikkaasti mualimankartalle, kerrotaan kunniakirjassa.