Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kolme vuotta yrityskummina toimineella Jarmo Paunulla on tällä hetkellä seitsemän kummiyritystä ja hän on myös Mänttä-Vilppulan, Ruoveden sekä Virtojen Kuntakummi.
24.5.2024 klo 10:23
Uutinen

Vuoden 2023 Yrityskummi Jarmo Paunu: Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Pirkanmaan Yrityskummit ry on valinnut Vuoden 2023 Yrityskummiksi diplomi-insinööri Jarmo Paunun Tampereelta. Kolme vuotta kummina toimineella Paunulla on tällä hetkellä seitsemän kummiyritystä ja hän on myös Mänttä-Vilppulan, Ruoveden sekä Virtojen Kuntakummi.

Vuoden Yrityskummin, DI Jarmo Paunun mielestä kummin tärkein tehtävä on auttaa kummiyritystä menestymään. Yksi kummin tärkeimpiä ominaisuuksia on kuunteleminen. Kehittämisideoiden aika on vasta sitten, kun luottamus on syntynyt.

– Kummin pitää päästä kiinni yrityksen ja yrittäjän maailmaan. On kuunneltava ja autettava yrittäjää avautumaan. Yrityksen murheiden lisäksi vastaan saattaa tulla hyvin henkilökohtaisiakin murheita. Ja kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, on kummin saatava kokonaiskuva, sanoo Paunu.

Jarmo Paunu haluaa haastaa yrittäjää. Siksi kuuntelemalla rakennettu luottamus on ensiarvoisen tärkeää.

– Kummin on ymmärrettävä yrittäjää, mutta ei välttämättä oltava kaikesta samaa mieltä. Jotta pystyt haastamaan, on tunnettava yrittäjä hyvin. Pikkuhiljaa edetään yhä syvemmälle, ja yrittäjälle voi antaa vinkkejä, joista hänelle syntyy oivalluksia, kertoo Paunu.

Jarmo Paunu sanoo yllättyneensä valinnasta samoin kuin siitä, että hän on kummina niin suosittu. Työuransa hän on tehnyt perheyrityksen erilaisissa tehtävissä.

– Kai minusta huokuu osaaminen, en tiedä, pohtii Paunu.

Pirkanmaan Yrityskummit julkistivat Vuoden Yrityskummin valinnan kevätkokouksessaan 20. toukokuuta 2024. Yhdistys täytti viime vuotta 30 vuotta eli Paunusta tuli valinnallaan juhlavuoden kummi. Kokoukseen osallistui yrityskummien lisäksi myös työministeri Arto Satonen. Pirkanmaan Yrityskummit ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on pyyteettömästi mentoroida ja auttaa pirkanmaalaisia yrityksiä tarjoamalla kokeneiden yritysjohtajien tietoja ja taitoja yrittäjien käyttöön. Vuoden yrityskummi-titteli on jaettu vuodesta 2003.

Lisätietoja:    
Vuoden Yrityskummi Jarmo Paunu, p. 040 586 8359
Toiminnanjohtaja Tapani Kaskela, p. 050 303 9000

Teksti: Pirkanmaan Yrityskummit