Palkitun leipäosaston vastaava Tarja Tervola (toinen vas.) ja kakkosvastaava Satu Kurvinen (vas.) sekä kauppiaat Krista ja Raimo Pudas. Kuva: Elina Matikainen
22.2.2024 klo 13:37
Uutinen

Vuoden 2024 leipäkaupassa näkyy paikallisten leipomoiden tarjonta

Vuoden leipäkauppa löytyi tänä vuonna Oulusta.

K-Citymarket Oulu Rusko on valittu vuoden leipäkaupaksi. Voittajakauppaa luotsaavat Raimo ja Krista Pudas.

– Voitto tuntuu totta kai hienolta, sillä meillä oli vastassa kovia kisailijoita. Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä. Ja on muutoinkin mukavaa saada palkinto tänne Pohjois-Suomeen, kauppias Raimo Pudas sanoo.

Vuoden leipäkauppa -kilpailun järjestää Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen. Tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Kilpailu järjestettiin 28. kerran.

K-Citymarket Oulu Rusko teki raatiin vaikutuksen laajalla valikoimallaan, jossa on runsaasti lähialueen leipomoiden tuotteita ja jossa paikallinen leipäkulttuuri tulee erinomaisesti esiin. Kiitosta saa myös se, että osastolla tarjolla olevat tuotteet on valtaosin valmistettu Suomessa, mikä on kilpailussa tärkeä arvosteluperuste.

Myös Raimo Pudas arvioi, että paikallisuuden painottaminen oli merkittävä valtti, joka siivitti hänen ja vaimonsa kaupan voittoon.

– Toistakymmentä lähileipomoa toimittaa meille leipiä, Pudas kertoo.

Pudaksen mukaan asiakkaiden parissa suosituimmat leivät ovat ruisleipä sekä ohut rieska.

– Myymme valtavan määrän erilaisia ohuita rieskoja, joita on erikokoisia ja -makuisia. Paistamme myös itse rieskaa ja myymme niitä uunituoreena.

Entä mikä on kauppias Raimo Pudaksen oma suosikkileipä?

– Oululaisen Jälkiuuni Hämäläinen Saaristokauraleipä.

Vuoden leipäkaupan valitsi raati, johon kuuluivat elintarvikeasiantuntija Anna Salminen Päivittäistavarakauppa ry:stä, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry:stä sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen Suomen Leipuriliitosta.

Vuoden leipäkauppa -kilpailu järjestetään kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna voittaja valittiin tavaratalojen ja hypermarkettien sarjassa. Viime vuonna vuoden leipäkaupaksi valittiin K-Supermarket Tarmola Porvoosta pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa. 

Ruisleivän päivä

Ruisleipä valittiin Suomen kansallisruoaksi vuonna 2017.
Ruisleivän päivää vietetään Kalevalan päivänä 28. helmikuuta.
Suomalaiset syövät eniten ruista maailmassa. Suomessa syödään ruisleipää 15 kiloa henkeä kohti vuodessa.
Lähde: MTK

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus