10.2.2020 klo 08:16
Uutinen

Vuoden parhaat yrittäjäyhdistykset palkittiin – Kuopion Yrittäjät jälleen palkinnoille

Suomen Yrittäjillä on 383 paikallisyhdistystä ja 58 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Victoria I-laivalla sunnuntai-iltana 9. helmikuuta.

Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: 1–99, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä.

Kuopion Yrittäjät palkittiin toisen kerran perättäin parhaana yrittäjäyhdistyksenä yli 500 jäsenyrityksen kategoriassa. Palkinnon vastaanottivat Kuopion Yrittäjien varapuheenjohtaja Mika Moisander ja hallituksen jäsen Assi Moilanen. Palkinto oli Kuopiolle jo kolmas.

– Kiitos ja aivan mahtavaa, riemuitsi Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi ja totesi heti perään, että kolmas kerta toden sanoo. Hyvä tekemisen meininki ja kehittäminen jatkuu tänäkin vuonna.

Kuopion Yrittäjien toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen on kiitollinen jo kolmannesta tunnustuksesta.

– On hienoa saada valtakunnallisestikin tunnustusta tehdystä työstä! Kuopion Yrittäjille valtakunnallinen palkinto on jo kolmas, mutta toinen perättäinen. Katsotaan, että jatkuuko palkintoputki ensi vuonna!

– Eikä meillä ole tarkoitus jarrutella, vaan jatkaa edelleen toimintaa strategiamme mukaisesti pitämällä yrityksen puolta ja yrittäjästä huolta, Kirsi Sisso-Litmanen toteaa loppuun.

Kaikki palkitut jäsenyhdistykset ja palkitsemisen perusteet voit katsoa alta. Onnea kaikille palkituille!

Joroisten Yrittäjät edistää oman paikkakuntansa elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä

Joroisten Yrittäjät Etelä-Savosta palkittiin parhaana pienimpien yhdistysten sarjassa. Yhdistyksen toiminta on monipuolista ja vahvistaa niin paikkakunnan yrittäjien kuin Joroisten elinvoimaa.

Ruokolahden Yrittäjät tukee yrittäjien osaamista

Alle 200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Ruokolahden Yrittäjät Etelä-Karjalasta. Yhdistys on järjestänyt monipuolisesti koulutusta yrittäjille ja tehnyt pitkäjänteisesti oppilaitosyhteistyötä sekä tuonut uudenlaista avoimuutta järjestön hallintoon.

Ulvilan Yrittäjät aktiivisesti ja uudistaen vie yrittäjien asiaa eteenpäin

Ulvilan Yrittäjät Satakunnasta palkittiin parhaana 200–500 jäsenyrityksen sarjassa. Yhdistys on aktiivisesti ja näkyvästi vaikuttanut ja viestinyt yrittäjien asioista sekä toteuttanut uudenlaisia tapahtumia.

Kuopion Yrittäjät pitää yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Suurimpien yhdistysten, eli yli 500 jäsenyhdistyksen sarjassa palkittiin Kuopion Yrittäjät Savosta jo toista kertaa peräkkäin. Yhdistys on yrittäjän arjessa läsnä ja kehittää aktiivisesti ja pitkäjänteisesti toimintaansa.

Vuoden tekijä Alavieskan Yrittäjät tuo lisäarvoa jäsenilleen

Vuoden tekijäksi valitaan yhdistys, jonka uusi toimintamalli tai palvelu on lisännyt jäsenten saamaa hyötyä jäsenyydestä. Alavieskan Yrittäjät Keski-Pohjanmaalta on Vuoden tekijä. Yhdistys on puhaltanut koko kuntaan yhteishenkeä ja innostusta. Heidän järjestämänsä tapahtuma Amacing Race on esimerkki innovatiivisesta tavasta markkinoida yrityksiä kuntalaisille.

Vuoden vaikuttaja Ilomantsin Yrittäjät vahvistanut kuntansa pitovoimaa

Ilomantsin Yrittäjät Pohjois-Karjalasta valittiin Vuoden vaikuttajaksi. Yhdistys on saanut toiminnallaan läpi ehdotuksen, jossa hyötyvät niin nuoret, kunta kuin yrittäjätkin. Paikallisyhdistys ja kunta ovat yhdessä tukeneet aloittavia lukiolaisia tietokoneen ja kirjojen hankinnoissa oman kotikunnan lukiossa.

Vuoden viestijä Lempäälän Yrittäjät saa aikaa muutosta viestinnällään

Lempäälän Yrittäjät Pirkanmaalta valittiin Vuoden viestijäksi. Yhdistys on saanut viestintänsä määrätietoisella kehittämistyöllä aikaan positiivista muutosta jäsenistönsä ja paikkakunnan yrittäjien arjessa.

Vuoden toimialajärjestö Nuohousalan Keskusliitto ry

Nuohousalan toimintaympäristö muuttui radikaalisesti vuoden 2019 alusta. Uudessa tilanteessa järjestö uudisti toimintaansa onnistuneesti: otettiin käyttöön OMAnuohooja-toimintamalli sekä käynnistettiin koulutusrakenteen uudistaminen. Liitto kunnostautui myös ympäristöasioissa, Mustahiili-kampanja sai Arktisen neuvoston kunniamaininnan.

Satakunnan Yrittäjät on paras aluejärjestökumppani

Yrittäjäjärjestön yhteistyökumppanit Elo, Fennia ja Finnvera valitsivat Suomen Yrittäjien 20 aluejärjestöstä parhaan yhteistyökumppanin. Palkinnon sai jo toista kertaa peräkkäin Satakunnan Yrittäjät.

Satakunnan Yrittäjät on yhdessä kumppanien kanssa luonut uudenlaista tekemistä alueelleen yhdessä paikallisyhdistystensä kanssa hyödyntäen aktiivisesti kumppaniensa osaamisista sekä verkostoja. Yhteistyö on perustunut aktiiviseen vuorovaikutukseen ja yhdessä arvon luomiseen yrittäjille rohkeasti kokeillen uusia toimintatapoja arvonluomisessa. Toiminnassa on kannustettu ja tuettu paikallisyhdistysten yhteistyötä yrittäjä keskiössä -ajatuksella.

Paras järjestövideo Vaasasta

Parhaan järjestövideon palkinnon voitti Vaasan Yrittäjien tuottaman video, joka nosti esiin NoWork-yhteisön. Se mahdollistaa matalan kynnyksen verkostoitumisen. Lisäksi video välittää vahvistamista ja tunnetta. Video on onnistuttu tekemään paikallisyhdistyksen resursseilla.

Kunniamaininnat menivät Helsinkiin ja Rannikko-Pohjanmaalle

Helsingissä toimii määrällisesti eniten yrityksiä, mutta isossa kaupungissa yrittäjien tavoittaminen on hankalaa. Helsingin Yrittäjät teki paikallisyhdistysuudistuksen vuonna 2018. Uudet kuusi yhdistystä ovat uudistaneet toimintaansa palvelemaan yrityksiä entistä paremmin.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät on keskittynyt ruotsinkielisten yritysten palveluiden kehittämiseen. Vuoden vaihteen jälkeen järjestöömme on liittynyt 250 uutta jäsentä.

Lisätietoja:

kenttäjohtaja Mari Kokko, Suomen Yrittäjät, p. 040 521 2124, mari.kokko@yrittajat.fi

järjestöjohtaja Hanna Hietala, Suomen Yrittäjät, p. 041 544 9500, hanna.hietala@yrittajat.fi

toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, p. 050 372 4804, mika.hameenniemi@yrittajat.fi