27.10.2017 klo 21:06
Uutinen

VUODEN YRITTÄJÄT 2017: Pitkis-Kone Oy ja VV-Kuivaus Oy

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa kuka tahansa pääsi ehdottamaan vuoden yrittäjiä Seinäjoen Yrittäjien kotisivuilla. Pitkis-Kone oli yksi ehdotetuista. Molemmat yritykset kasvavat vauhdilla. Palkitut yritykset julkistettiin Seinäjoen Yrittäjien perinteisessä Oktoberfestissä pe 27.10.2017 OmaSp Stadionilla.

Pitkis-Koneen tärkein valtti on palvelu

Yrittäjäperheessä kasvaneet identtiset kaksoset Kari ja Timo Pitkäranta pyörittävät pienkoneisiin erikoistunutta yritystään Nurmontiellä. Yritys on perustettu jo vuonna 1993, mutta veljeksistä Kari aloitti 2000 –luvun alusta yritystoiminnan päätoimisesti. Timo tuli mukaan yritystoimintaan 7 vuotta sitten.

– Sellaista konetta täällä ei ole myynnissä, jolle meillä ei olisi jälkimarkkinointia. Kesäkuukausina tahkotaan enemmän kuin puolet liikevaihdosta, kertoo Kari Pitkäranta.

Muutto uuteen osoitteeseen kolminkertaisti tilat viisi vuotta sitten. Pitkis-Kone työllistää noin 6 tekijää ympärivuotisesti ja kesällä tuplamäärän. Liikevaihto oli juuri päättyneellä tillikaudella n. 1,8 miljoonaa euroa.

-Seuraava askel on varmasti kivijalkamyymälää tukeva verkkokauppa. Se on meillä demovaiheessa, kertoo Timo Pitkäranta.

www.pitkiskone.fi

VV-Kuivaus neljässä vuodessa alansa kärkitekijäksi

Huiman kasvuvauhdin takana seisovat tyytyväiset yrittäjät toimitusjohtaja Janne Haapamäki, työnjohtaja Timo Tammela sekä kartoitus- ja kuivauspuolella työskentelevät veljekset Juhani ja Mika Rantala. Yritys on erikoistunut vahinkosaneeraukseen, jonka suurin osa toimeksiannoista tehdään yksityiskodeissa.

Yritys sai alkunsa nelikon leikkimielisestä vitsailusta entisen työnantajan palveluksessa. Vitsit vaihtuivat nopealla tahdilla y-tunnuksesi sen jälkeen huimaksi kasvuksi. Vuonna 2013 perustetulla yrityksellä on Seinäjoen lisäksi tytäryhtiö Vaasassa ja Jyväskylässä se toimii franchising –periaatteella. Työntekijävahvuus on noin 70 ja liikevaihto hipoo 7 miljoonaa euroa. Seuraavaksi yritys perustaa yksikön Kokkolaan, jossa on rekrytointi käynnissä.

Suurimmaksi kasvun haasteeksi yrittäjät mainitsevat rekrytointivaikeudet. Yritys nimeää henkilöstön tärkeimmäksi voimavarakseen ja panostaakin työyhteisön viihtyvyyteen mm. vaatetuksen, vakuutusten ja tyky-päivien avulla.

Nelikko ei ole katunut päivääkään palkkatyön vaihtamista yrittäjyyteen. Pienen organisaation päätöksentekokyky on nopeaa ja joustavaa. He pitävät etuna myös veroeurojen jäämistä maakuntaan.

Se on asia, jota myös asiakkaat arvostavat, sanoo Janne Haapamäki.

www.vv-kuivaus.fi

Pääkuvassa vasemmalta:
Kari Pitkäranta, Timo Pitkäranta, Janne Haapamäki, Timo Tammela, Juhani Rantala, Mika Rantala