19.4.2018 klo 08:40
Uutinen

Yksinyrittäjäakatemia starttaa Hämeessä

Hämeen Yrittäjät vahvistavat yksinyrittäjien kasvun mahdollisuuksia käynnistämällä Yksinyrittäjäakatemian koulutusohjelman. Koulutuksen sisällöstä vastaa Suomen Yrittäjäopisto, joka on kouluttanut alueella jo satoja yrittäjiä johtamisen ja yrittäjyyden saralla.

Yksinyrittäjäakatemia on Uudenmaan yrittäjien koulutusohjelma, joka on suunnattu yksinyrittäjille. Akatemiaa toteuttavat paikalliset yrittäjäyhdistykset tai alueellinen yrittäjäjärjestö yhteistyössä alueen koulutuksen järjestäjän kanssa. Yksinyrittäjäakatemian tavoitteena on edistää yrittäjien verkostoitumista ja vahvistaa yrittäjien liiketoimintaosaamista edistäen näin vakautta ja kasvua niin yrityksissä kuin alueellisesti.

Yksinyrittäjäakatemian opiskelijat osallistuvat opintojen aikana tutkintoon johtavaan koulutusohjelmaan, jonka tarkoituksena on vahvistaa ja täydentää yrittäjän omaa osaamista. Opiskelu on maksutonta ja käytännönläheistä oppisopimusopiskelua, joka toteutetaan yrittäjän omassa yrityksessä. Lähiopetuspäivä on kerran kuukaudessa.

Akatemiassa opiskelija suorittaa yrittäjän ammattitutkinnon. Koulutussisällöt on valittu tutkinnon perusteiden mukaisesti, mutta koulutuksen rakenne mahdollistaa myös syvempää perehtymistä muun muassa markkinointiin, myyntiin ja yrittäjän ajanhallintaan – nämä teemat on koottu yrittäjien toiveiden mukaisesti. ”Yrittäjiä kuunnellen edetään ja tartutaan aiheisiin, jotka puhuttavat tai pohdituttavat” , toteaa Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäällikkö Sanna Möller-Aaltonen.

Koulutusohjelmaan sisällytetään myös alueen yritystapahtumia, muiden koulutusten tarjontaa ja kehittämistoimintaa, jolloin yrittäjälle tarjoutuu mahdollisuus kehittää itseään ja yritystään tehokkaasti ja monipuolisesti. Vahva painotus on myös verkostoitumisella, johon koulutus osaltaan kannustaa ja valmentaa osallistumaan.

Ensimmäinen ryhmä starttaa kesän lopussa

Hämeen Yksinyrittäjäakatemia aloittaa koulutusohjelman elokuussa. Haku koulutusohjelmaan on käynnissä ja siihen voi hakea jo nyt. Yksinyrittäjäakatemiasta ja sen sisällöistä järjestetään infotilaisuus Crazy Townilla Hämeenlinnassa 9.5.2018 klo 15.00. Infotilaisuudessa voi myös ilmoittautua koulutukseen.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi