Hattulalainen Miia Salminen (vasemmalla) arvostaa oman osaamisen kehittymisen lisäksi muiden yrittäjien kanssa jakamiaan vertaiskokemuksia.

Yksinyrittäjäakatemia yksinyrittäjän asialla

Suomen Yrittäjien tekemän Yksinyrittäjäkyselyn (2022) mukaan 56 % yksinyrittäjistä tavoittelee kasvua, mutta usein tarvittavat työkalut puuttuvat. Yksinyrittäjäakatemia on maksuton oppisopimuskoulutus, joka tarjoaa oppia ja vertaiskokemuksia.

Huoneessa on innostunut puheensorina, kun Hämeenlinnassa järjestettävän Yksinyrittäjäakatemian opiskelijat kokoontuvat koulutuspäivään. Tänään syvennytään yrityksen brändäyksen työkaluihin asiantuntijan johdolla.

– Tämä koulutus pitäisi olla pakollinen kaikille yrittäjille. Työkaluista erityisesti nostaisin esille brändäyksen merkityksen, tätä olenkin päässyt jo hienosti käyttämään uutta liiketoimintaa käynnistäessäni. Tuotemuotoilu on hauskaa, kertoo Yksinyrittäjäakatemiassa opiskeleva JP Tiainen.

Noin vuoden kestävä Yksinyrittäjäakatemia on opiskelijalle maksuton koulutus, joka toteutetaan oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä alueellisten yrittäjäjärjestöjen ja oppilaitosten kanssa. Koulutuksen tavoitteena on edistää yrittäjien verkostoitumista alueen muiden yrittäjien kanssa sekä vahvistaa yrittäjän liiketoimintaosaamista edistäen vakautta ja kasvua niin yrityksissä kuin alueellisesti. 

Aihepiireistä ammattitutkintoon asti

Akatemiassa opiskelija suorittaa ammattitutkinnon. Koulutussisällöt on valittu tutkinnon tavoitteita tukemaan mutta koulutuksen rakenne mahdollistaa myös syvempää perehtymistä muun muassa markkinointiin, myyntiin, talouteen ja verkostoitumiseen. Koulutuksen teemat on valikoitu yrittäjien toiveiden mukaisesti.

Ammattitaitoiset kouluttajat, koulutuksen tarjoama mentoritoiminta ja verkostoituminen toisten yrittäjien kanssa ovat tärkeitä työkaluja yrittäjän jaksamiseen ja yrityksen kasvuun.

– Olen kasvattanut omaa osaamistani ja päässyt kehittämään käytännönläheisesti liiketoimintaani osaavien opettajien johdolla. Olen saanut tutustua ja jakaa kokemuksia muiden yrittäjien kanssa. Olemme yhdessä kehittäneet jokaisen yritystä huimasti eteenpäin, iloitsee hattulalainen Miia Salminen.

Yksinyrittäjäakatemia Online mahdollistaa opiskelun verkossa

Lokakuussa starttaa valtakunnallisesti Yksinyrittäjäakatemia Online, joka toteutetaan verkkototeutuksena yhteistyössä Uudenmaan Yrittäjien ja Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kanssa. Osallistua voi mistä tahansa, kunhan on nettiyhteys ja reilusti intoa yritystoimintansa kehittämiseen. Noin vuoden kestävän koulutuksen aikana syvennytään myynnin kehittämiseen, palvelumuotoiluun ja brändityöhön asiantuntijoiden ja mentorien ohjauksessa, verkostoitumista unohtamatta. Samalla opiskelija suorittaa yrittäjyyden ammattitutkinnon.