Sormet näppäimistöllä
25.5.2022 klo 11:31
Uutinen

Yrittäjä, auta verottajaa! – Kerro työnantajana toimimisen ongelmista ja tarpeista

Verohallinto haluaa selvittää, mitä kaikkia haasteita työnantajuuteen voi liittyä työsopimuksen kirjoittamisesta työsuhteen elinkaaren päättymiseen.

Verottaja kartoittaa kyselyllä työnantajuuteen liittyviä haasteita, eli työnantajana toimimisen ja siihen liittyvien velvoitteiden hoitamisen kokonaisuutta. Verohallinto on kiinnostunut kaikenkokoisten yritysten vastauksista.

– Toivomme vastauksia ihmisiltä, jotka toimivat työnantajan tehtävien hoitamiseen liittyvissä rooleissa tai tehtävissä. Jos siis hoidat esimerkiksi rekrytointia, palkkausta tai vastaat vaikkapa työnantajavelvotteiden hoitamisesta, olet oikea henkilö vastaamaan kyselyyn, verohallinnon asiakkuusjohtaja Kirsti Piiskoppel sanoo Twitter-päivityksessään.

Kysely löytyy tämän linkin takaa.

Verkossa täytettävän kyselylomakkeen lisäksi vastaaja voi jättää yhteystietonsa, sillä verohallinto etsii osallistujia haastatteluihin, joissa syvennytään työnantajien ongelmiin ja tarpeisiin.

– Viime vuonna kartoitimme sisäisiä haasteita. Yleensä teemme suoraan haastatteluita, mutta nyt massa on niin iso, että aloitamme kyselyllä, asiakkuusvastaava Samir Abdoune kertoo.

Viranomaisena verohallinto haluaa selvittää, mitä kaikkia haasteita työnantajuuteen voi liittyä työsopimuksen kirjoittamisesta työsuhteen elinkaaren päättymiseen.

– Joitain kipukohtia on jo tunnistettu. Tämä on massiivinen projekti, jonka tavoite on johtaa asiakasratkaisuihin, Abdoune sanoo.

Toimitus
Toimitus