21.2.2024 klo 13:55
Uutinen

Yrittäjä, millaista kotikunnassasi on yrittää – Vaikuta kertomalla mielipiteesi Kuntabarometrissa 

Mitä kotikunnassasi tehdään hyvin ja mikä kaipaisi skarppausta? Minkälaista kotikunnassasi on yrittää? Vastaamalla Suomen Yrittäjien Kuntabarometriin voit vaikuttaa yrittämisen edellytyksiin kotikunnassasi.

Suomen Yrittäjät mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Kuntabarometrissä kartoitetaan yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä. 

Aikaa vastata on 1. huhtikuuta saakka. Suomen Yrittäjät on lähettänyt tutkimusluvan antaneille jäsenilleen sähköpostilla vastauslinkin kyselyn avautuessa 12. helmikuuta. Kyselyyn voi vastata myös tämän linkin kautta. Kyselyn toteuttaa Taloustutkimus. 

Suomen Yrittäjät on mitannut kuntien elinkeinopolitiikan onnistumista joka toinen vuosi. Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikaisen mukaan tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja kuntien yhteistyön kehittämiseksi. 

– Vastaaminen on todella tärkeää, jotta saamme tietää mitä alueen yrittäjät ajattelevat kuntien elinkeinopolitiikasta. Yrittäjä pääsee kertomaan, mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa. Vertailutyökalun vuoksi on tärkeää, että mahdollisimman moni kunnan yrittäjistä vastaa kyselyyn. 

Kyselyn avulla kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan, esimerkiksi kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille. Yrittäjäyhdistykset puolestaan saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa. 

Kyselyllä oli vuonna 2022 lähes 10 000 vastaajaa eri puolilta maata. Tällöin parhaat tulokset saivat kuntakokoluokan mukaisesti Seinäjoki (yli 50 000 asukkaan kunnat), Lieto (10 000–50 000 asukasta sekä Marttila (alle 10 000 asukasta). 

Kyselyn tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa 14. toukokuuta. 

Toimitus
Toimitus