12.1.2018 klo 12:49
Uutinen

Yrittäjä, voit lähteä opiskelemaan digiajan perustutkintoa

Yrittäjän on nykyään vaikea pärjätä ilman digitaitoja ja sosiaalista mediaa. AEL:ssa alkaa pian Media-alan perustutkinto yrittäjälle, joka auttaa yrityskuvan luomisessa ja markkinoinnissa. Yrittäjä voi opiskella työn ohessa ja työtä tekemällä.

AEL:ssä (Ammattienedistämislaitossäätiö) alkaa 9. maaliskuuta uusi, yrittäjien tarpeisiin räätälöity Media-alan perustutkinto. Koulutuksen aiheiden painotukset ja aikataulu on suunniteltu yhdessä Suomen Yrittäjien, MTK:n ja alan asiantuntijoiden kanssa.

– Tämä koulutus on tarkoitettu nimenomaan sellaisille yrittäjille, joilla ei ole paljon aikaisempaa kokemusta. Kynnys on matala ja otamme pieniä digiaskelia, ei harppauksia, kuvailee AEL:n kehitysasiantuntija Tiina Kekkonen.

Uusi Media-alan perustutkinto on tarkoitettu kaikille yrittäjille, ei pelkästään viestintäalalla toimiville.

Oppisopimuksena tehtävä opiskelu ei maksa yrittäjälle mitään – aikaa ja vaivaa toki, mutta ne varmasti palkitaan uutena osaamisena.

AEL tarjoaa yhden luukun periaatteella oppisopimuksen, koulutuksen ja tutkinnon suorittamisen.

Verkkosivujen rakentamisen ABC ja paljon muuta

Koulutuksen sisällössä on aiheina muun muassa verkkosivujen rakentamisen ABC, markkinointimateriaalien tekeminen, videoiden tekeminen, yrityksen imago ja tarina, viestintä, logot, grafiikka, valokuvaus ja kuvien muokkaaminen.

– Koulutuksessa ei ole mitään päälleliimattua, vaan oppiminen tapahtuu työtä tekemällä, kehitysasiantuntija Tiina Kekkonen painottaa.

Opiskelu ja tutkinto suoritetaan pääsääntöisesti omalla työpaikalla ja työtä tekemällä. Koulutuksessa tehdään markkinointimateriaaleja sekä suunnitellaan, toteutetaan ja seurataan erilaisia kampanjoita.

–Koulutus kestää 1,5–2 vuotta ja lähiopetuspäiviä on tarpeen mukaan, enimmillään 24 päivää. Jokaiselle tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma, kertoo AEL:n Tiina Kekkonen.

Lähiopetuspäivien pitopaikkana on AEL:n tilat Helsingissä.

Alla video, jossa yrittäjä-opiskelija kertoo kokemuksistaan opiskelusta AEL:n painoviestinnän perustutkinnossa. Juttu jatkuu videon alapuolella.

Kannattaa hakea!

Ensimmäinen koulutus alkaa 9. maaliskuuta ja kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä AEL:ään mahdollisimman pian. Koulutukseen otetaan 16 henkilöä. Lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Leena Rihtniemi, leena.rihtniemi@ael.fi, 050 5300 812.

Koulutukselle on tulossa myös jatkoa. Yleensä koulutukset alkavat keväisin ja syksyisin, mutta niihin voi hakea milloin vain ja kurssien järjestämistä voidaan räätälöidä, jos hakijoita on paljon.

–Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka näkevät yrityskuvan rakentamisen tärkeyden ja jotka haluavat kehittää sitä. Sehän on ihan perusasia, että yritys osaa kertoa, että hei me olemme olemassa. Tätä koulutusta ei siis ole suunniteltu pelkästään viestintäalan yrittäjille, Tiina Kekkonen sanoo.

Lisätietoja ja koulutukseen hakeutuminen täältä

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi