9.8.2021 klo 10:24
Uutinen

Yrittäjän mietteitä: Perheenäidin yrittäjäelämää

Olen Heidi Mäkinen, kahden pienen lapsen äiti, vaimo ja yrittäjä.
Yrittäjätaivalta minulla on takana kymmenen vuotta. Viimeisin niistä on mennyt omaa liikettä, Hegen Salonkia pyörittäen.
Nyt liikkeen 1-vuotissyntäreiden vuoksi tulee miettineeksi mennyttä vuotta ja todenneeksi, että ehkä me ollaan siitä kuitenkin selvitty!
Jos tämän kaiken olisi nähnyt etukäteen, hikeä oltaisiin pyyhitty jo ennakkoon, mutta nyt sitä on tehty pitkin matkaa. Ja aika usein.
Onneksi lähipiirissä on rautaista sakkia, joiden apu on ollut korvaamatonta.
Sanomattakin on selvää, että on haastavaa saada aika riittämään kaikelle tärkeälle.
Lapsille tahdon antaa aikaa, ne pirulaiset on puhdasta kultaa ja vain hetken pieniä. Ja isoinakin ne tarvitsevat hellää huolenpitoa, turvaa ja suunnannäyttäjää. Työlle tahdon antaa itsestäni 110 prosenttia ja sitä tehdään täydellä sydämellä.
Yrittäjän arkeen ja varsinkin omaan työhöni liittyy tiiviisti aikataulujen noudattaminen ja asioiden tietynlainen organisointi, mutta myös lapsiperheen arjessa tämä on kovin tuttua. Kumpaankin pätee se, että kun asiat eivät menekään niin kuin on suunniteltu, se vaatii nopeita liikkeitä, paljon ajatustyötä, lisää sitä niin kutsuttua ”säätöä” ja kaikkea siltä väliltä.
Parisuhde on myös tärkeä. Vaimonakin oleminen vaatii jotakin, mutta se tuntuu menevän jo rutiinilla, välillä motkottaen. Onneksi rinnallani seisoo kylmäpäinen mies varustettuna suurella sydämellä.
Ja vielä, jos on halua ja organisointikykyä, tahtoo antaa aikaa myös itselleen, jolloin saa laittaa lenkkarit tiukasti jalkaan, napit korviin ja lähteä juoksupolulle.
Haasteista huolimatta olen onnellinen, että saan olla ja elää vauhdikasta elämää näiden hurmaavien miesten keskellä, yhtä Pimu-koiraa ja Jätkä-kissaa unohtamatta, ja että saan tehdä sitä työtä mitä rakastan ja mikä tuntuu itsestä luontevalta. Ja saan tehdä sitä myös niin kuin minun tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni sopii.
Töissä minusta on ihana kulkea ihmisten rinnalla ”kampaajana” vuodesta toiseen nähden jokaisen elämän suuria ja pieniä käännekohtia, iloja ja suruja, ja ihan vaan elämää, mutta myös tavata uusia ihmisiä.

Heidi Mäkinen
yrittäjä
Someron Yrittäjät ry:n
hallituksen jäsen

Julkaistu: 4.10.2018 | 20:31