26.2.2021 klo 07:50
Uutinen

Yrittäjätarina: Kaikki elämä on henkistä

Miesten iltoja järjestävä Antti Aalto uskoo meditaation ja yhteisen vertaistuen auttavan miehiä löytämään itsensä.

Kolme vuotta sitten omavaraismaataloutta ja laidunnusta harjoittanut Antti Aalto pakkasi tavaransa matkailuautoon, lähti kiertelemään ympäri Suomea ja kirjaimellisesti muutti tien päälle. Jo aiemmin elämän alkoi tulla mukaan henkisiä pohdintoja, jolloin elämänsuunta alkoi hiljalleen muuttua. Oman itsensä ja henkisten arvojensa löytämiseksi Aalto kertoo saaneensa apua merkittävästä henkisestä kohtaamisesta Seppo Laaksosen kanssa 2017, ja haluaa jakaa samanlaisia kokemuksia nyt myös muille.

Kun Aalto löysi elämäänsä kontiolahtelaisen Minea Aittokosken, elämä asettui uusiin uomiinsa Kontiolahdelle. Pian Minean Sydänliekki-brändin rinnalle syntyi yritys Rakastava Sydän. Nyt pariskunta vetää joogakursseja, ja Aalto tarjoaa asiakkaille myös äänikylpyjä sekä miesten ryhmiä.

– ­Miesten ryhmissä on joko etukäteen mietitty aihe tai sitten lähdemme liikkeelle intuitiivisesti siitä, mitä on miesten mielenpäällä. Illat ovat puheella ohjattua meditaatiota ja itseensä tutustumista, jonka kokemukset jaetaan, Aalto selventää.

Vertaistukea ja peilauspintaa

Useimmiten kaikkiin hyvinvointiin liittyviin kursseihin ja tapahtumiin osallistujat ovat naisia. Antti Aalto kuitenkin korostaa, että myös miehille on aivan yhtä suuri tarve löytää oman tunne-elämän ja sydämen arvostus.

– Miehet hakevat kyllä yhteyttä, mutta usein heillä on suojamuuri ympärillään.

Miesten ryhmien teemoja voivat olla esimerkiksi anteeksianto elämän hankalia kokemuksia kohtaan ja uskallus olla oma itsensä. Tapaamisissa miehet saavat jakaa tuntojaan muille miehille, vaikka kenenkään ei ole pakko kertoa tai sanoa mitään.

– Yleensä ryhmästä löytyy vertaistukea ja peilauspintaa ympäriltä. Ryhmässä jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi elämästään, se on kaiken a ja o. Ryhmässä meidän on turvallista tuoda näkyväksi puolia itsestämme, joihin emme ehkä muuten ole itsellemme yhteyttä sallineet. Meihin on voinut kohdistua erilaisia odotuksia, joita olemme alkaneet kohdistamme myös itseemme. Nämä odotukset näkyvät siinä, miten sallimme itsemme elää, tuntea ja kokea. Odotuksemme itseämme kohtaan heijastuvat myös ulospäin ihmissuhteisiimme odotuksina esimerkiksi läheisimpiämme kohtaan.

– Jakamalla kokemuksiamme näistä asioista voimme tulla tietoisiksi meille itsellemme antoisista tavoista elää ja olla. Toistemme kokemukset ja jaettu tila voivat avata meille mitä todella tunnemme ja koemme ja kaipaamme.

Henkisen matkan ensiaskeleet

Antti Aalto myöntää, että usein ne miehet, jotka tulevat miesteniltaan, hakevat jo valmiiksi elämänmuutosta itselleen. Jos omien henkisten arvojen etsiminen kiinnostaa, mutta kynnys on vielä korkealla muiden samassa elämäntilanteessa olevien kohtaamiseen, voi tutustumisen aiheeseen aloittaa myös itsenäisesti.

Minea Aittokoski ja Aalto kertovat, että esimerkiksi YouTubesta löytyy paljon vinkkejä meditaation ja joogaan. Myös lukemalla aiheeseen liittyvää kirjallisuutta voi löytää vinkkejä itselle tärkeiden asioiden käsittelyyn.

– Kannattaa ottaa aikaa itseensä tutustumiselle. Omia tunteita ja toiveita voi kirjata ylös ja pitää tunnepäiväkirjaa. Asioiden kirjoittamisella on ihmeellinen vaikutus. Kun antaa elämälle mahdollisuuden muuttua, se antaa muutokseen mahdollisuuden ja tuo sellaisia ihmisiä elämään, jotka voivat auttaa asiassa, Aittokoski pohtii.

– Myös aidot keskustelut läheisten ihmisten kanssa on tärkeä juttu, Aalto lisää.

– Kaikki elämä on henkistä. Tämä on henkinen matka.

Rakastava Sydän Tmi

  • Vuonna 2019 perustettu toiminimi, yhteistyössä puoliso Minea Aittokosken Sydänliekki-brändin kanssa.
  • Rumpujen valmistus ja rumpukurssit
  • Yin-jooga-kurssit
  • Miesten ryhmät
  • Äänikylvyt esim. tyhy-toimintaan.
  • Äänimaljojen myynti
  • Enkelienergiahoidot
  • Tutustu yritykseen: www.sydanliekki.fi

Teksti ja kuva: Suvi Palosaari