9.6.2020 klo 13:57
Uutinen

Yrittäjien jättikysely: Lieto on Suomen yrittäjäystävällisin keskisuuri kunta

Lieto on yrittäjien mielestä keskikokoisista kunnista maan paras kunta yrittää.

Suomen Yrittäjät julkisti tiistaina valtakunnallisen Yrittäjien Kuntabarometrin tuloksia. Varsinais-Suomeen ja Lietoon tuli menestystä yli 10 000 vastausta koko maassa keränneessä kyselyssä.

Kun katsotaan koko maan arvosanoja, Lieto on kirkkaasti kärkisijalla pienten ja keskisuurten kuntien sarjassa (10 000–50 000 asukasta). Paikalliset yrittäjät antavat kunnan elinkeinopolitiikasta kokonaisarvosanan 4,18 (asteikolla 1 = erittäin huono, 5 = erittäin hyvä).

– Lieto on kirkkaasti edellä muita kokoluokkansa kuntia, onnittelen lietolaisia ja kiitän viranhaltijoita, päättäjiä ja tietenkin yrittäjiä lämpimästi. Näin vahva kunnan elinvoimapolitiikka ja kärkisijan uusiminen tarkoittavat valtavaa työmäärää ja sitoutuneisuutta. Ponnistukset elinvoiman eteen ja yrittäjyyden tukemiseksi hyödyttävät koko kuntaa ja kasvattavat kaikkien kuntalaisten hyvinvointia eli tuovat muun muassa verotuloja ja työpaikkoja, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Lieto otti oman kokoluokkansa kärkisijan vastaavassa kyselyssä myös vuosina 2016 ja 2018. Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela katsoo, että menestyksen taustalla on pitkäjänteinen työ.

– Kärkisija tuntuu aivan loistavalta. Kuusi vuotta menestystä putkeen kertoo pitkäjänteisestä työstä yrittäjyyden tukemiseksi. Liedossa on sisäänrakennettu toimintakulttuuri, jossa huolehditaan viestinnästä ja yrittäjien tasapuolisesta kohtelusta. Myös kunnan resurssit palvella yrittäjiä ovat kohdallaan. Olemme viime vuosina erityisesti panostaneet yrittäjyyden edistämiseen.

Poikela kiittelee myös lietolaisten päättäjien sitoutumista yrittäjyyden edistämiseen.

– Liedossa on päätöksentekokykyä. Myös yhteistyö Liedon Yrittäjien kanssa on erittäin luontevaa. Toimimme yhdessä, nostamme tarvittaessa asioita esille ja olemme suuntaan ja toiseen puhelinsoiton päässä, Poikela kertoo.

Liedon Yrittäjien puheenjohtaja Timo Kuukasjärvi kehuu niin ikään luontevaa yhteydenpitoa ja yhdessä tekemisen kulttuuria. Kunta järjestää yrittäjille esimerkiksi keskustelutilaisuuksia ja järjestää rekrymessuja.

– Lietolaisilla yrittäjillä on luottoa siihen, että jos tunnistetaan jokin ongelma, kunnassa tartutaan sen ratkaisemiseen, Kuukasjärvi sanoo.

Iro Research kysyi yrittäjiltä Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 16.2.–13.5. Siihen vastasi 10 404 yrittäjää eri puolilta Suomea. Varsinais-Suomessa vastaajia oli 1107, maakunnista Suomessa eniten. Varsinais-Suomen alueen tarkemmat tulokset julkistetaan to 11.6. klo 13.

Kuvassa: Liedon Mobiilit elinkeinopalvelut -toimistoauto, jonka edessä Mika Stepanoff, Ari Blomroos ja Esko Poikela katsastavat Avantin yritysalueen työmaata. (Kuva: Liedon kunta)

Lisätiedot Kuntabarometrista: yrittajat.fi/kuntabarometri