Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan helmikuun 24. päivästä voi alkaa uusi jakso maailman historiassa. Kuva: Markus Sommers
24.2.2022 klo 13:48
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen: Hyökkäys on täysin tuomittava ja vailla mieltä

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan helmikuun 24. päivä jää historiaan synkkääkin synkempänä päivänä. – Maailma on siirtynyt uuden epävarmuuden aikaan. Tästä päivästä voi alkaa uusi jakso maailman historiassa. Mihin se johtaa, sitä emme vielä voi tietää, Pentikäinen kirjoittaa blogissaan.

Pentikäisen mukaan vastuu tilanteesta on täysin Venäjän johtajan Vladimir Putinin.

– Hyökkäys on täysin tuomittava ja vailla mieltä, Pentikäinen kirjoittaa blogissaan.

Pentikäisen mukaan moni miettii, voisivatko Ukrainan tapahtumat toteutua myös Suomessa.

– Miten Suomessa pitäisi varautua siihen, että Venäjän johto haikailee diktaattori Josif Stalinin Neuvostoliittoa ja on valmis mittaviin sotatoimiin tavoitteensa saavuttamiseksi, Pentikäinen kysyy.

Pentikäinen kirjoittaa, että Venäjä ei tällä hetkellä uhkaa Suomea. Hänen mukaansa Venäjän toiminta kuitenkin vähentää vakautta koko Euroopassa, mikä heikentää Suomenkin turvallisuutta.

– Kun Venäjällä on röyhkeä, häikäilemätön ja aggressiivinen johto, myös Suomen on valmistauduttava Venäjän uhan kasvuun. Muu olisi vastuutonta.

Pentikäisen mukaan nyt on laitettava oma talous kuntoon, panostaa riittävästi puolustukseen ja vakavasti miettiä Nato-jäsenyyttä yhdessä Ruotsin kanssa.

Voit lukea Mikael Pentikäisen koko blogin täältä.