15.4.2020 klo 12:23
Uutinen

Yrittäjien uusi aluekehitysohjelma listaa keinoja nousta kriisistä

Koronakriisi runtelee paraikaa maata asettaen yritysten toimintaedellytykset, työpaikat ja alueiden elinvoiman vaakalaudalle. Suomen Yrittäjien tänään julkistama aluekehittämisohjelma ”Suomi on yritystensä summa 2.0” tarjoaa alueille ja yrittäjävaikuttajille työkaluja ja ratkaisuja siihen, miten kriisistä voi selvitä. Nyt jos koskaan tarvitaan maakuntien, kuntien ja yrittäjien saumatonta yhteistyötä.

Runsaassa kuukaudessa koronakriisi on vahingoittanut kolmea neljäsosaa suomalaisyrityksistä. Kun yrityksillä menee huonosti, myös kotikuntien talous sakkaa ja maakunnan vireys taantuu.

– Yrittäjäjärjestön aluekehittämisohjelmaan on koottu 91 keinoa nousta kriisistä ja kehittää alueita pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

Koronatilanne on iskenyt erityisesti pääkaupunkiin, joka on monenlaisten palveluiden suurin keskittymä Suomessa. Ennätysmäärä yrityksiä tulee etsimään uutta suuntaa toiminnalleen tulevina kuukausina.

– Helsingin kaupunki on lähtenyt kiitettävästi tukemaan yrityksiä pitääkseen pääkaupungin elinvoimaisena ja auttaakseen yrityksiä omilla toimillaan vaikeassa tilanteessa. Seuraavana askeleena on tarpeen käynnistää yhteistyössä kriisistä nousemistoimien suunnittelu niin Helsingissä kuin koko maakunnassa, toteaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Tutustu Suomen Yrittäjien Suomi on yritystensä summa 2.0 -aluekehitysohjelmaan >>

Ohjelma sopii aluekehittämisen käsikirjaksi aluevaikuttajille ja -päättäjille.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät, tiina.oksala@yrittajat.fi, p. 040 548 1104