21.6.2018 klo 14:04
Uutinen

Yrittäjien Veli-Matti Lamppu AMKE:n toimitusjohtajaksi

Suomen Yrittäjien koulutusasioista vastaava johtaja Veli-Matti Lamppu on nimitetty Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE:n toimitusjohtajaksi.

Veli-Matti Lamppu aloittaa AMKE:n toimitusjohtajana 1. syyskuuta. Hän tuli Suomen Yrittäjien palvelukseen 1. syyskuuta 2001 eli 17 vuotta sitten. Lamppu työskenteli ensin koulutusasiamiehenä ja sitten koulutuspäällikkönä.

Suomen Yrittäjien koulutuksesta, innovaatioista ja kansainvälistymisestä vastaavaksi johtajaksi hänet nimitettiin vuona 2013.

– Tämä on meille suuri menetys, mutta Veli-Matille hieno mahdollisuus katsoa osaamisensa kovaa ydinaluetta vähän toisesta näkökulmasta. AMKE on meille erittäin tärkeä yhteistyökumppani, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Veli-Matti Lamppu on koulutukseltaan kasvatustieteiden lisensiaatti. Ennen Suomen Yrittäjiä hän työskenteli muun muassa aikuiskoulutuskeskus Adultassa noin 10 vuoden ajan.

– Meidän pitää huolehtia siitä, että ammattikoulutus tuottaa osaavaa väkeä työmarkkinoille ja vastaa työelämän tarpeisiin. Digitalisaatio muuttaa osaamistarpeita hurjaa vauhtia, pitää löytää uusia toimintamalleja, Veli-Matti Lamppu sanoo.

Hän viittaa arvioihin, että digitalisaation vuoksi seuraavan 10 vuoden aikana noin miljoona suomalaista pitää kouluttaa uudelleen.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi