21.5.2019 klo 08:36
Uutinen

Yrittäjyys on keskeinen työelämätaito – Inarilaisille opettajille tarjotaan työkaluja yrittäjyysopetukseen

Inarissa järjestetään koulutusta opettajille, jotta heillä on työkaluja yrittäjyysopetukseen.

Yhä useampi tekee työuransa yrittäjänä tai pienessä yrityksessä. Siksi on tärkeää, että opiskelijat saavat yrittäjyysosaamista ja näkevät yrittäjyyden tasavertaisena vaihtoehtona palkkatyölle. Yrittäjyys on myös keskeinen työelämätaito, jota tarvitaan tulevaisuuden palkkatyössä.

Opettajille tarkoitettu koulutus toteutetaan keskiviikkona 5.6. Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa Inarissa. Tilaisuudessa kuullaan yrittäjien vinkkejä oman osaamisen tuotteistamiseen ja yrittäjyyteen. Mukana ovat yrittäjät Petteri Valle, Holiday Village Valle, Tytti Bräysy, Paarma Design sekä lääkintöneuvos Sakari Alhopuro. Heitä haastattelee Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Opettajien koulutuksesta valmiuksia yrittäjyysopetukseen

Iltapäivän aikana opettajat myös harjoittelevat matalan kynnyksen pedagogisia menetelmiä, joiden avulla voi tukea oppijoita tunnistamaan omaa osaamistaan ja rohkaista heitä pohtimaan oman yrityksen perustamista.

Koulutuksen mahdollistaa lääkintöneuvos Sakari Alhopuron lahjoitus

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro lahjoitti miljoona euroa opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Nelivuotinen hanke käynnistyi keväällä 2015. Se on tavoittanut yli 8000 opettajaa, opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa.