Kuva: Getty Images
22.3.2023 klo 06:38
Uutinen

Yrityksille tarjolla tietoa Ukrainan jälleenrakennuksesta – ”Suomalaiset ovat kiinnostuneita auttamaan”

– Jos Ukrainan tilanne ja jälleenrakennus kiinnostaa, kannattaa tulla kuulolle. Realistinen tilannekuva on tärkeä Ukrainasta kiinnostuneille, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Team Finlandin järjestämässä keskustelutilaisuudessa saa 29. maaliskuuta tietoa siitä, mitä tässä vaiheessa voi tehdä ja kuinka yritykset voivat olla mukana auttamassa Ukrainan jälleenrakennuksessa.

Business Finlandin keskustelutilaisuus järjestetään 29. maaliskuuta kello 13-14.15 Teamsissa.

– Suomalaiset yritykset ovat kiinnostuneita auttamaan. Nyt on hyvä aika valmistautua, vaikka on realismia, ettei laaja jälleenrakennus ole valitettavasti kovin pian alkamassa. Sota on vielä kesken, ja se on hyvin vaikeassa vaiheessa, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Venäjän laajamittainen hyökkäyssota Ukrainaan jatkunut jo yli vuoden ja on aiheuttanut laajoja tuhoja. Ukraina pyrkii aloittamaan jälleenrakennuksen mahdollisimman nopeasti, vaikka nykyisellään pääpaino on välittömissä tukitarpeissa.

Keihin olla yhteydessä?

Ukraina toivoo ulkomaisten yrityksien ja kumppaneiden osallistuvan yhteistyöhön.

Keskustelutilaisuudessa on saatavilla tietoa muun muassa siitä, keihin voi ottaa yhteyttä, jos haluaa osallistua Ukrainan jälleenrakennusponnisteluihin. Mukaan tilaisuuteen voi ilmoittautua 28. maaliskuuta mennessä tästä.

Teamsissa on mukana keskustelijoina Keski-Aasian, Etelä-Kaukasian ja Ukrainan erityisasiantuntija Oskari Laukkanen ulkoministeriöstä, asiantuntija Heli Siikaluoma EK:sta ja johtaja Reijo Kangas Business Finlandista. Keskustelua moderoi markkinointijohtaja Maija Hakkarainen Business Finlandista.  

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.