19.8.2020 klo 15:08
Uutinen

Yrityskäyttäjien suosima Samsungin huippupuhelin sai seuraajan – Vetonaulana 108 megapikselin kamera

Samsung Galaxy Note -malliston yläpäästä löytyy yli tuhannen euron hintainen Galaxy Note20 Ultra.

Samsung Galaxy Note -mallisarja on jo vuosia kiinnostanut etenkin luovan työn ammattilaisia sekä yrityskäyttäjiä. Laite eroaa valtaosasta muita älypuhelimia siinä, että puhelimen kyljessä kulkee mukana stylus-kosketuskynä (S Pen). Kynän ominaisuuksia on parannettu vuosi vuodelta muun muassa piirto- ja kirjoitustarkkuuden osalta. Uutuusmallissa kynän kosketusviivettä on lyhennetty entisestään, nyt viive on yhdeksän millisekuntia. Tämä tuo kosketuskynän käyttökokemuksen hyvin lähelle perinteistä kynää.

Nyt Samsung on tuonut markkinoille Galaxy Note -sarjan uusimmat malliversiot. Malliston keihäänkärkenä on Galaxy Note20 Ultra, joka tuo Note-sarjaan Galaxy S- sarjasta tutun huippukameran.

Note20 Ultrassa on yhteensä neljä kameraa, joista kolme on sijoitettu laitteen takaa nousevaan kameraelementtiin. Kameroiden koon kasvaessa puhelimen ohut muotoilu ei enää riitä kätkemään elementtiä laitteen syvyyksiin vaan osa siitä törröttää ulos takakuoresta.

Varsinainen vetonaula Note20 Ultrassa on 108 megapikselin kennolla ja optisella kuvanvakaajalla varustettu pääkamera. Näin isoja kamerakennoja on markkinoilla vähän.

Kehuja laadukkaasta näytöstä

Pääkameran lisäksi käytössä on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja yhtä suurella kennolla varustettu telekamera, jossa on viisikertainen optinen zoom ja optinen kuvanvakaaja. Etukamerakin on numeroilla mitattuna pätevä, sillä kennossa on 10 megapikseliä.

Kameran toimintaa arvioineen Mobiili.fi -verkkosivuston mukaan Note20 Ultra ansaitsee maininnan erinomaisena kamerapuhelimena. Ammattikäytössä kameraominaisuuksilla on yhä suurempi merkitys. Parannuksia Samsung on tehnyt Mobiili.fin mukaan muun muassa automaattiseen tarkennukseen, joka toimii nyt aikaisempaa nopeammin, osittain lasertarkennuksen ansiosta.

Kameraominaisuuksien ohella arvostelijat ovat kiinnittäneet huomiota Samsungin laadukkaaseen näyttöön. Korealaisvalmistaja on ennenkin kerännyt kehuja näytöistään. Note20 Ultran näyttö on Mobiili.fin mukaan yksi älypuhelinten parhaita tähän mennessä. Näytön erinomaisuutta lisää muun muassa se, että näyttö on varustettu 120 hertsin virkistystaajuudella. Värintoisto ja kontrasti saa niin ikään kiitosta.

Samsung Galaxy Note20 Ultra on myynnissä 1099 euron alkaen-hinnalla. Malliston kalleimman version hinta on 1449 euroa.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi