31.10.2017 klo 10:49
Uutinen

Yrityskilpailu etsii kestävän arjen ratkaisuja – 10 parasta mukaan

Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kotimaisia pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja.

Kilpailun voittajat pääsevät mukaan kehitysohjelmaan, jossa he saavat kumppaniksi ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kaupallistamiseen ja kymppitonnin kehitysrahaa. Kilpailuun voi ilmoittautua 4. joulukuuta asti.

Sitra järjestää Fiksu arki -yrityskilpailun ja -kehitysohjelman edistääkseen suomalaisten kestävän arjen ratkaisujen kehittämistä.

Mukana yrityskumppaneina kilpailun tuomaristossa ja kehitysohjelman sparraajina ovat Fazer, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Tori.fi, Valio, Viking Line ja YIT.

– Fiksu arki -yrityskilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluita, jotka antavat suomalaisille mahdollisuuden tehdä kestäviä valintoja arjessa. Liiketoiminnalle ympäristönäkökulma on uusi bisnesmahdollisuus. Fiksu arki on fiksua bisnestä, sanoo Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.

Asumiseen, liikkumiseen ja ruokailuun liittyviä ratkaisuja

Lähes 70 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy arjesta, siis asumisesta, liikkumisesta ja syömisestä.

Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kaupallisia ratkaisuja, jotka auttavat kuluttajia esimerkiksi pienentämään hiilijalanjälkeään tai säästämään luonnonvaroja.

Kilpailun avulla etsitään parhaita asumiseen, liikkumiseen, ruokailuun, tavaroihin ja palveluihin tai muuhun arkeen liittyviä ratkaisuja. Enintään kymmenen parasta pääsee mukaan kehitysohjelmaan.

Kehitysohjelmassa pienyritykset saavat tukea kestävän arjen ratkaisunsa kehittämiseen, kaupallistamiseen ja kokeilemiseen kuluttajien kanssa, tuomaristossa mukana olevien suuryritysten tuella.

Fiksu arki -yrityskilpailun verkkosivut ovat auki osoitteessa www.fiksuarki.fi. Kilpailu on avoinna pienyrityksille 23.10.–4.12.2017. Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa 2018 ja parhaat ratkaisut pääsevät mukaan helmikuussa starttaavaan kehitysohjelmaan.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi