Julkiset hankinnat

Julkisissa hankinnoissa on kyse merkittävästä, vähintään 35 miljardin euron markkinasta vuosittain. Julkinen hankinta on parhaimmillaan yrityksen menestymistä ja paikallista elinvoimaa vauhdittava työkalu.

Hankintalain mukaan hankinnat on toteutettava siten, että pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät tasapuolisesti muiden tarjoajien kanssa osallistumaan tarjouskilpailuihin. Jokaisen julkisen hankkijan kannattaa omaksua lain tarkoitus. Kuntavaikuttajan ja julkisen hankkijan kannattaa hyödyntää hankinnat myös aluetalouden ja elinvoiman vahvistamisen työkaluina.

Yrityksille bisnestä hankinnoista -opas

Opas antaa yrittäjälle vinkit tarjouspyynnön jättämiseksi. Opas sopii yrittäjälle, joka ei ole vielä tarjonnut julkiselle puolelle. Se myös soveltuu kaikille pk-yrityksille hankintojen käsikirjaksi. Lue konkreettiset ratkaisut hankintojen kehittämiseksi niin, että pk-yritykset pystyvät osallistumaan tarjouskilpailuihin.

Lataa opas

Elinvoima hankinnoista -julkaisussa

Kunnille ja jokaiselle julkiselle hankkijalle tehdyssä Elinvoima hankinnoista -julkaisussa esitetään keskeiset ratkaisut hankintojen kehittämiseksi. Hankintayksiköt voivat ottaa valtaosan keinoistamme käyttöön jo tänään.

Lataa opas

Hankintaneuvonta

Hankintaneuvontapalvelu tarjoaa maksutonta neuvontaa jokaisessa maakunnassa. Hankintaneuvoja palvelee pk-yrittäjiä ja hankintayksiöitä. Esimerkiksi yrittäjä saa räätälöityä neuvontaa yrityksen toimialan näkökulmasta. Kuntaa neuvotaan muun muassa uusissa tavoissa jakaa hankinta osiin.

Tutustu hankintaneuvojiin

Materiaalit

Lataa hankintaneuvonnan logot ja somekuvat

Materiaalipankki

Tutustu Yrittäjien julkaisuihin ja tavoiteohjelmiin

Hankintoihin liittyvät tapahtumat

Kuntavaikuttamisen asioissa Suomen Yrittäjissä teitä palvelee

Hannes Torppa

Elinkeinopolitiikan asiantuntija
Suomen Yrittäjät

Tanja Matikainen

Kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö
Suomen Yrittäjät