Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

360 astetta
26.3.2024
Anu Kuivaniemi, Lähde mukaan Rovaniemen Gettoon

Lähde mukaan Rovaniemen Gettoon

Nuorten Yrittäjien johtoryhmän jäsen Anu Kuivaniemi jakaa tässä blogitekstissään vinkit onnistuneeseen Get Together-tapahtuman osallistumiseen.

Teksti julkaistu ensimmäisen kerran 21.3.2023 Turun Get Together-tapahtuman yhteydessä.

En enää muista mistä kuulin aiheesta, mutta innostuin heti ja ostin liput tapahtumaan. Junan nokka kohti Tamperetta, ja löysin itseni keskeltä mahtavaa fiilistä ja mukavia ihmisiä. Oli puheita, oheisohjelmaa ja hienot puitteet. Takaovesta kun meni terassille, siellä oli pari paljua ja sauna valmiina! Hyppäsin sekaan, vaikka en tuntenut ketään. Parasta oli, että sinne mennessä riisuttiin päällimmäisten vaatteiden lisäksi tittelit, menestyksen mittarit, ja kaikenlaiset statussymbolit. Oltiin vaan porukalla paljussa ja juteltiin maailman menosta. Tutustuttiin toisiin ja luotiin ystävyyksiä. On minusta kuvakin, kun pyyhe päällä suoraan paljusta hyppään pokkaamaan aktiviteettien pääpalkintoa tiimin kanssa. Vieruskaverit oli pikkutakit päällä, mutta ei se haitannut. Joku hienosti kehui, kun samainen kuva pari vuotta myöhemmin löytyi jostain esitteestä, että luuli minulla olevan mekko päällä. Se oli antoisin tapahtuma missä olin koskaan ollut. Kyseessä oli Nuorten Yrittäjien GetTogether Tampereella 2017.

Seuraavana vuonna osasin jo pari sisäpiirin juttua, ja sitä seuraavana taas pari lisää. Kerron ne teille muillekin nyt.

Vinkkilista Get Togetheriin osallistujalle

  1. Ota juna jo torstaille, koska Getton etkot on tosi mukava tapahtuma. Siellä ehtii rauhassa jutella kaikille osallistujille ja pääsee mahtavaan tunnelmaan kiinni jo vähän niinkuin etuajassa. Lisäksi viikonlopun jaksaa paremmin kun ei tarvitse perjantaina matkustaa.
  2. Ota paluujuna vasta sunnuntaille. Tampereella ei ollut lauantai-illalle virallista ohjelmaa, mutta porukalla keksittiin kyllä paikka minne kokoontua ja jatkaa hyviä keskusteluita ja tutustumista. Monessa Gettossa virallinen ohjelma ulottuu lauantaina iltamyöhään.
  3. Aina saa kämppäkaverin jakamaan majoituskuluja. Jos et tunne ketään, kuka olisi ollut Gettossa, kysy järjestäjiltä linkkiä Getton Whatsapp-ryhmään. Se jaetaan myös lähempänä tapahtumaa kaikille osallistujille. Siellä pääsee tutustumaan entisiin Getto-kävijöihin ennen tapahtumaa.
  4. Ota majoitus läheltä keskustaa tai tapahtumapaikalta, niin ei mene turhaan aikaa ja vaivaa jos haluaa hakea jotain kamppeita majoituksesta tai käydä vaikka päiväunilla. Etkot ja jatkot on yleensä keskustoissa, vaikka virallinen ohjelma olisikin jossain hieman kauempana.
  5. Gettossa on monesti lauantaisin yhteistä vapaampaa ohjelmaa, jossa kierretään ympäri tapahtumakaupunkia. Vaihtoehtoja on usein 4-6 erilaista. Jos olet aamu-uninen, niin kuin minä, valitse retkipäivän ohjelmaksi sellainen, joka ei lähde bussilla minnekään kauas. Näin pääset herättyäsi mukaan, eikä koko päivän ohjelman tarvitse mennä hukkaan. Usein yllätysohjelmia ei paljasteta julkisesti, mutta tiedon saa kyllä kun kysyy järjestäjiltä.
  6. Gettoon voi todellakin tulla, vaikka ei tuntisi ketään ennakkoon. Kaikki ottavat sinut hyvin vastaan ja pääset heti porukkaan mukaan. Gettossa voi mennä mihin tahansa kahvipöytään tai seurueeseen mukaan miettimättä sen enempää sopiiko tuohon mennä tai olenko tungetteleva. Sellaista fiilistä ei Gettossa ole ollenkaan. Jos olet itse aktiivinen ja juttelet muille, saat samaa takaisin.
  7. Varaudu siihen, että saat paljon uusia kontakteja, tuttuja, kavereita ja ystäviä! Olen käynyt vuosien varrella useissa Gettoissa, ja aina edelliset suhteet syvenevät ja uusia syntyy. Ehkä jokaisen uuden kasvon nimi ei heti jää mieleen, mutta se ei menoa haittaa. Kyllä yhteiset keskustelut ja fiilikset muistuu kun päästään taas tapaamaan!
  8. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä. Ei tarvitse olla tietyn ikäinen, että saa osallistua GetTogetheriin. Tapahtuma on Nuorten Yrittäjien järjestämä, mutta avoin kaikille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Osallistujia yhdistää kuitenkin tietynlainen nuorekas asenne ja erityinen hyvä henki, jollaista en ole missään muussa tapahtumassa kokenut.

Siinä muutama käytännön vinkki, joita minulle on jäänyt matkan varrelta mukaan. Toivottavasti niistä oli iloa sinulle. Täältä pääset lukemaan lisää tämän vuoden 2024 Gettosta, joka järjestetään 24.-25.5. Rovaniemellä. Liput on myynnissä nyt!

Toivottavasti nähdään Gettossa!

Anu Kuivaniemi
Gettoveteraani
Nuorten Yrittäjien aktiivi ja johtoryhmän jäsen

Anu Kuivaniemi