Mari Laaksonen.
Mari Laaksonen. Kuva: Tero Takalo-Eskola
9.11.2022
Mari Laaksonen

Rakennetaanko pääkaupunkimme keskustasta nukkumalähiötä?

Yrittäjäjärjestöt ovat useasti lausuneet Helsingin kaupungille yritysvaikutuksista. Lausunnot perustuvat jäsenkyselyihimme eli niissä käytetään yrittäjien ääntä. Yrittäjäjärjestön edustajana kannan suurta huolta kaavoituksesta, liikenteestä ja maankäytöstä, jossa kadunvarsien pysäköintipaikat vähenevät tuhatmäärin ympäri kaupunkia, toteaa Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen Helsingin Uutisten kolumnissa.

“Puhumattakaan valtuuston lokakuisesta päätöksestä korottaa huomattavasti pysäköintikustannuksia vuonna 2023. Nämä hinnankorotukset ovat saaneet yritykset ja asukkaat takajaloilleen. Korotuksia perustellaan muun muassa sillä, että näin pysäköintipaikat saadaan joustavammin niille, jotka ovat pysäköinnistä valmiita maksamaan. Markkinataloutta kerrakseen.

Viimeisempänä virkamiehen vitsinä kartalta aiotaan kumittaa autokaistoja Etelä- ja Pohjoisesplanadeilta, jotta polkupyöräbaanaa saataisiin kahteen suuntaan. Esplanadeilta löytyy jo nyt seitsemän metriä leveää jalkakäytävää ja vehreä puistoalue penkkeineen. Siihenkö ei polkupyöräkaistaa mahdu? Bonuksena kumitetaan vielä kaikki pysäköintipaikat. Mitäpä sitä erikoiskaupat autoilevia asiakkaita kaipailemaan…”

Jatka kolumnin lukemista Helsingin Uutisten verkkosivuilta >
(Julkaistu 5.11.2022)

Kirjoittaja Mari Laaksonen Helsingin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja helsinkiläinen sarjayrittäjä.

KUVA Tero Takalo-Eskola

Mari Laaksonen
Mari Laaksonen