Yrittäjän puolella
18.3.2020
Jyrki Mäkynen

Teemme kaikkemme, että selviydyt tästä

18.3.2020 | 12:22

Suomea on kohdannut erittäin vakava kriisi. Tämä vaikuttaa meihin kaikkiin, kun normaalia elämää on kriisin ajaksi rajoitettu monella tavalla. Kyse on sekä terveydestä että toimeentulosta; järjestys on selvä, terveys edellä.

Yrittäjiä kriisi on jo moukaroinut. Kun osia ei saa, tilaukset perutaan tai asiakkaita ei ovesta tule, yrittäjä ei saa tuloja. Yksinyrittäjä saattaa menettää oman työnsä ja työnantajayrittäjä joutua lomauttamaan tai irtisanomaan työntekijänsä. Konkurssejakin valitettavasti tullee. 

Me Suomen Yrittäjissä teemme kaikkemme, että yrittäjät ja yritykset selviävät tästä tilanteesta. 

Autamme yrittäjiä kriisin aiheuttamissa ongelmissa ja tarjoamme tukea jaksamiseen.

Mietimme koko ajan uusia ratkaisuja, miten kriisistä voidaan päästä yli. Tarjoamme niitä päättäjille. Niitä on jo otettu vastaan. Meitä kuullaan. 

Niin kuin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen eilen Ylen A-studiossa sanoi, nyt pitää pystyä rakentamaan silta tämän kriisin yli. Sillan rakentaminen on päättäjillekin vaikeaa, kun ei tiedetä, missä on vastaranta. Tästä huolimatta sillan rakentaminen on aloitettava heti.

Poikkeusoloista huolimatta kannattaa elää arkea niin normaalisti kuin mahdollista: käytetään palveluita ja tehdään normaaleja asioita, ei pysäytetä sitä, mikä ei ole välttämätöntä. 

Nyt näyttää kovin synkältä, mutta kyllä me tästäkin kriisistä selvitään. Pidetään pää kylmänä ja sydän lämpimänä.

Jyrki Mäkynen
puheenjohtaja
Suomen Yrittäjät

Jyrki Mäkynen