Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

11.4.2023
Vieraskynä: Mistä tunnet sä… Yrityskummin?

Vieraskynä: Mistä tunnet sä… Yrityskummin?

No ihan kadulla vastaantulevista ei yrityskummia tunnista. Joissakin tilaisuuksissa
voi kyllä yrityskummin tunnistaa pienestä pyöreästä rintanapista, jossa lukee ”Kokemus auttaa. Pirkanmaan Yrityskummit”. 

Keitä ne yrityskummit oikein ovat?

Kuten jo rintanapin sisältämä lupauskin kertoo, on kysymys kokemuksesta ja auttamisesta.  Yrityskummeilla on henkilökohtainen kokemustausta liike-elämän vastuullisista tehtävistä, kokemusta yrittäjyydestä, kokemusta yrityksen elinkaaren erilaisista tilanteista.  Yrityskummeilla on myös vilpitön halua auttaa yrityksiä ja yrittäjiä.  Tämän he tekevät mentoroimalla hankkimansa tiedon, taidon ja ymmärryksen pohjalta  kummiyrityksiään. Kummit haastavat yrittäjää ja tuovat  ”toiset silmät” tarkastelemaan tilanteita, joissa yrittäjä kokee riittämättömyyttä, epävarmuutta tai haluaa vahvistaa omia näkemyksiään. Päätökset, ratkaisut ja valinnat tekee yrittäjä itse, kummi auttaa ja tuo varmuutta päätöksen tekoon.  Kummien mentorointityö on yrityksille maksutonta.

Pirkanmaalla lähes 200 yrityskummia

Yrityskummitoimintaa on tehty Pirkanmaalla jo 30 vuotta. Eli pitkään on ollut kummeilla sormensa pelissä pirkanmaalaisen elinkeinoelämän  vastuullisena ja vaikuttavana toimijana. Pirkanmaan Yrityskummit ry kehittää ja koordinoi maakunnan kummitoimintaa.   

Yrityskummi muutaman askeleen päässä?

Yrittäjän kannattaa käydä kurkkimassa lisätietoa netistä osoitteessa yrityskummit.net.  Sieltä löytyy lisätietoa. Niin yrittäjille kuin mahdollisille tuleville kummeillekin.

Lelle Niemelä
Kirjoittaja on Pirkanmaan Yrityskummien hallituksen ja viestintätoimikunnan jäsen, yrityksen strategia ja brändi lähellä sydäntä –  yrityskummit.net